szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfő óta zajlik az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóinak szűrése, Óbudán és Pesterzsébeten elenyészően keveseknek lett pozitív a mintája. Akadtak olyanok is, aki elutasították a tesztelést.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Mindössze öt lett pozitív a 492 levett mintából az óbudai óvodákban. Tizenegy önkormányzati fenntartású intézmény 32 épületéből 31-ben végeztek szűrést csütörtökön a hétfőn indult országos tesztelés keretén belül – adták hírül a kerület oldalán

Az öt fertőzött négy különböző óvoda dolgozói közül került ki: érintett az Óbudai Gyermekvilág Óvoda, a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda, az Óbudai Mesevilág Óvoda, valamint a Pitypang Művészeti Óvoda Dósa, illetve Ürömi utcai intézménye is.

A 10 önkormányzati bölcsőde közül kilenc dolgozóit már szintén letesztelték: 253 ember közül mindössze háromnak lett pozitív a tesztje. Ahogy az óvodáknál, úgy a bölcsődéknél is három különálló intézmény érintett: a Kerék Bölcsőde, az Arató Bölcsőde és a Kelta Bölcsőde. Utóbbinál az önkormányzati honlap kiemelte, hogy munkatársuk nem találkozott gyerekekkel. Azért ilyen kevés a fertőzött, mert a járvány kitörése óta betartották a kerület szigorú szabályait – tették hozzá.

Pesterzsébeten összesen 366 embert teszteltek hétfő óta, közülük mindössze négynek lett pozitív az eredménye. A pesterzsébeti önkormányzat lapunknak küldött válaszlevelében hozzáfűzte, hogy 38-an elutasították az ingyenes teszet.

A hétfőn indult országos tesztelés eredményeit az operatív törzs nem naponta, hanem a folyamat lezárulta után hozza nyilvánosságra, feltehetően a jövő héten. Nemcsak az önkormányzati intézmények dolgozóit, hanem a pedagógusokat is tesztelik, szerdán számoltunk be mi is arról, hogy egy iskolát már be kellett zárni a tanárok teszteredményei miatt. Az operatív törzs pénteki adatai szerint 386 óvodai csoportban, 221 óvodában és 121 általános iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 634 iskolai osztályban és 63 általános iskolában pedig digitális tanrendet.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik