szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kásler Miklós szerint az átképzéssel elegendő szakember lesz ahhoz, hogy az ország átjusson a járvány legnehezebb időszakán.

„Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre” – jelentette be Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere. Elmondása szerint az átképzéssel elegendő szakember lesz ahhoz, hogy az ország átjusson a járvány legnehezebb időszakán.

Kásler szerint a sikeres járványkezelésnek feltétele a szigorú szabályrendszer betartása, illetve hogy az egészségügyi ellátórendszer ne terhelődjön túl. Több cikkünkben korábban viszont bemutattuk, hogy az egészségügy már jelenlegi terheltsége mellett is a saját határait feszegeti.

A miniszter azt is mondta, hogy az átképzési program tavasszal indult el, része volt a digitális oktatás, valamint a járványkórházakba való kirendelés és a gyakorlati képzés is.

A lassan minden hatáskörét elveszítő miniszter kitért a vakcinák kérdéskörére is. A Magyarországra frissen érkezett orosz oltóanyagról elmondta, hogy egyelőre a legfontosabb az, hogy megismerjük a tulajdonságait. A megismerés folyamatára azért most kerül sor, mert az oroszok korábban nem küldték el az Európán belül egyedüliként tőlük oltóanyagot rendelő magyar félnek az oltás fejlesztésének dokumentációját.

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Szijjártó Péter az orosz egészségügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy a koronavírus-fertőzés ellen kifejlesztett orosz vakcinát és annak előállítását is személyesen nézhetik meg magyar kutatók. Ha mindenki elégedett, decembertől indulhat a szállítás, és hozhatják ide a gyártási technológiát is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bihari Ádám, Gergely Márton hvg360

Covid-dráma a mentőautókban: "Most szoktunk hozzá a halálhoz"

A koronavírusos betegek jellemzően a kórházban, néhány esetben a mentőben hunynak el – tájékoztatta az operatív törzs szűkszavúan a HVG-t. A betegszállítók azonban traumaként élik meg, ahogy az egészségügyi ellátás jelenleg működik.

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert

Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert

Letette a hivatali esküt Joe Biden, ő az Egyesült Államok 46. elnöke

Letette a hivatali esküt Joe Biden, ő az Egyesült Államok 46. elnöke