szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A külügyminiszter részletezte, mire gondolhatott Orbán Viktor azzal az ígéretével, hogy karácsony után kezdődik az oltás Magyarországon.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szijártó Péter szerint reális, hogy idén két forrásból is érkezhet koronavírus elleni oltóanyag Magyarországra: a két ünnep között az Európai Unió által lekötött vakcinák első részletei jöhetnek, de rövid időn belül Kínából is kaphatunk, ha az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakemberei biztonságosnak és használhatónak ítélik azokat - írja az ATV.

“Az Európai Unióból azt az értesítést kaptuk, hogy a nemzeti engedélyezési jogkörrel rendelkező hatóságok álljanak készen, mert az év vége előtt, praktikusan a két ünnep között megszülethet az a jóváhagyó döntés, amely a Pfizer és a Biontech vakcinájára vonatkozik” - mondta Szijjártó Orbán Viktor péntek reggeli interjújában tett kijelentéséről, ami szerint december 27-28-án 35 ezres körben megkezdődik az oltás Magyarországon.

A külügyminiszter negatívumként értékelte, hogy az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba hamarabb jutott a vakcinából.

Szijjártó azt is elmondta, ő maga beoltatja magát, de csak a sor végén, ugyanis lesz megállapított oltási sorrend, és mivel ő nemrég gyógyult fel a vírusból, még az is lehet, hogy a végére kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint