szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem sok konkrétumot tartalmaz az üzenet, amit a Kormányzati Tájékozatási Központ küldött azoknak, akik beleegyeztek ebbe.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kiküldte első e-mailjét a Kormányzati Tájékoztatási Központ azoknak, akik az erre létrehozott oldalon jelezték igényüket a Covid-ellenes oltásra. Egyelőre annyi látszik, hogy nem mindenki kapott ilyen üzenetet, viszont egy kezdeti időszakot leszámítva, a kapcsolattartásra vonatkozó igényt sem volt kötelező jelezni, szóval ezen is múlhat, ki kapott és ki nem levelet.

Az üzenetben a KTK megköszönte a regisztrációt, és újra leírta, hogy a védőoltások beadása oltási terv alapján történik, és eddig 17,5 millió adag oltóanyag van lekötve külföldi gyártóknál.

A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, ha már rendelkezésre áll a hatóságok által is engedélyezett vakcina

- áll a szövegben.

Ezek után az engedélyezési eljárásról tájékoztatnak. “A vakcinák engedélyezésére ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, mint bármely más emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményre. A hatóságok nemzetközi protokoll alapján járnak el. Az oltóanyagok engedélyezését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) végzi” - írják, hozzátéve, hogy a gyógyszerészeti hatóság “a vakcina megfelelőségét, hatásosságát, biztonságát, minőségét és gyártási helyét is vizsgálja.”

Az továbbra sem világos, a tájékozatáson túl is szolgál-e bármilyen célt a regisztrációs oldal. Először Rogán Antal beszélt róla, hogy azok jutnak hamarabb oltóanyaghoz, akik regisztrálnak, de a részletekbe ő sem ment bele.

A héten Dömötör Csaba államtitkár jelentette be, hogy az indulás óta valamivel több mint 200 ezren regisztráltak az oldalon, ahonnan - ha kipipáltuk a kacsolattartási igényt - a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához kerültek az adataink.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elemzés: Járványszerű a korrupció a világban, Magyarország sereghajtó az EU-ban

Elemzés: Járványszerű a korrupció a világban, Magyarország sereghajtó az EU-ban

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket

Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket