szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BRFK Facebook-oldalára került fel egy videóinterjú azzal a rendőrrel, akit karácsonykor késeltek meg. Elmondta, hogy a támadás minden pillanatára emlékszik, és hogy a sokkhatás miatt nem érzett fájdalmat. Látta, hogy nagyon erősen vérzik, de azt hitte, csak egy szúrt sebe van.

Nagyon sokan érdeklődnek a karácsonykor megkéselt rendőr hogylétéről, ezért a BRFK készített vele egy videóinterjút. Az őrmester egészségi állapota sokat javult, ma már újra ehet.

A videóban elmesélte, hogy az egy héttel ezelőtti támadás minden pillanatára emlékszik. A két járőrt egy hangoskodóhoz hívták ki Újpestre, az agresszív férfi többször megszúrta az őrmestert, mire társa, Erika önvédelemből lelőtte a támadót.

A sokkhatást követően az első gondolata az volt, hogy társa, Erika már biztonságban van, aztán meglátta a szúrt sebét, és megijedt. Az volt a fejében, hogy el kell onnan mennie, és hogy a hidegben máshogy működnek az erek, ezért a hatodikról "lesétált a földszintre." Mindeközben látta, hogy nagyon sok vért veszít, és folyamatosan rádiózott, hogy küldjenek mentőt.

Biztos volt benne, hogy meg fog halni, ezért felhívt édesanyját, hogy elbúcsúzzon a szüleitől. "Ne haragudj, de meg fogok halni" - ezt mondta édesanyjának. (A férfi apja szintén rendőr.)

Utána nagyon összeszedett maradt - ő sem értette, hogyan: levette a taktikai övet, bezárta az autót, odaadta a kulcsot a kiérkező rendőröknek a rádiójával együtt.

Leült az autóhoz, az abroncsnak támaszkodott. Azt hitte, csak egy szúrt sebe van (valójában 8-10 volt, a fején is súlyos sérüléseket szerzett), így levette a kabátját és felhúzta a pólóját, hogy a kiérkező mentősök rögtön lássák a sérülését, ha esetleg addig elájulna. Megérkezett a parancsnoka is, aki "megtiltotta, hogy meghaljak."

A mentőben egy ideig magánál volt, aztán egy villanást leszámítva a műtét után tért magához. Azt mondta, "nem próbált a könnyebb úton menni", vagyis nem adta fel.

A videóban elmondta azt is, fájdalmat a sokkhatás miatt a támadás után nem érzett, és most már egészen jól érzi magát lelkileg is. Továbbra is rendőr akar maradni a BRFK-n. Úgy gondolja, társát, Erikát jobban megviselte a támadás, mint őt, neki ő a hőse.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus miatt egy évvel csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban

A koronavírus miatt egy évvel csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell