szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fotó vagy fantomkép továbbra sincs a támadóról, aki azzal fenyegette áldozatát, hogy ha nem veszi le a nadrágját, megöli.

Külön nyomozócsoportot állítottak fel annak a férfinak az azonosítására, aki az eddigi információk alapján január 19-én megpróbált megerőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en.

A férfi a rendőrség közlése szerint leült a 47 éves nővel szemben a járművön, majd felszólította, hogy tolja le a nadrágját, különben a nála lévő késsel megöli. A nő ellenállt, mire a támadó többször megrúgta. Az áldozat el tudott menekülni, de súlyos sérülést szenvedett, az ismeretlen pedig a pénztárcáját és a telefonját is elvette.

A rendőrség fantomképet egyelőre nem közölt a támadóról, de azt írta: egy 20-25 éves, nagyjából 160 centiméter magas férfiról van szó, aki az eset idején orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

Az ügyben egy tíz fős egység tagjai gyűjtik az adatokat, és információkat, de a rendőrség szerint „nehezíti a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül szemtanút egyelőre nem sikerült felkutatni”. A közleményben arról is írnak, hogy a kapott személyleírás alapján két férfit is előállítottak, akiknek azonban nem volt közük a támadáshoz.

Az ismeretlen azonosításhoz a rendőrség most az állampolgárok segítségét kéri: aki a támadóval, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen az itt megadott elérhetőségek valamelyikén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak