szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem döntötte még el a kormány, milyen mentességet ad majd az oltásigazolvány, de elképzelhető, hogy aki már védett a vírus ellen, este 8 után is az utcán lehet.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Biztos, hogy hamarosan lesz koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint ezeket a plasztikkártyákat heteken belül, február közepén bevezethetik. Nemcsak azok kapnak, akiket beoltottak, hanem azok is, akik már átestek a fertőzésen, és emiatt védettek.

Úgy tűnik, hogy attól sem zárkózik el a kormány, hogy az igazolvány birtokosainak előnyöket is adjon: “Azok esetében, akik védettséget élveznek, az este 8 utáni kijárási tilalom fenntartásának semmi értelme” – mondta a csütörtöki kormányinfón, hozzátéve, a különbségek mindig észszerűk lesznek, de a kormány még nem döntött ezekről.

Arra, hogy ez az igazolvány vakcinaútlevél is lesz-e, egyáltalán az utazáshoz kell-e ilyen okmány, még nem tudott válaszolni a miniszter, de azt sem tartja kizártnak, hogy közös uniós szabályozás lesz erről.

Gulyás beszélt arról is, a jelenlegi intézkedéseket jövő héten vizsgálja felül a kormány, de

ameddig nem csökkennek a számok, vagy nem kezdődik el a tömeges oltás, addig nincs lehetőség lazításra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cseh csúcsmodell: Magyarországon a 280 lóerős új Skoda Superb

Cseh csúcsmodell: Magyarországon a 280 lóerős új Skoda Superb

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében