szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amint megkapta az OGYÉI engedélyét, Szijjártó Péter már szerződött is a Sinopharm vakcinájára.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban – közölte a külgazdasági miniszter pénteken. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta:

Magyarország 2,5 millió ember beoltását lehetővé tevő, 5 millió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól.

Szijjártó szerint a szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt valósul meg.

Az OGYÉI engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására és a...

Posted by Koronavírus tájékoztató oldal on Friday, January 29, 2021

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ennek a mennyiségnek a tizedéről, 250 ezer embernek elegendő, összesen 500 ezer adag Sinopharm-vakcina februári rendeléséről beszélt egy nappal korábban, amikor bejelentette, hogy minden olyan vakcina megkapja a magyar engedélyt, amivel a világban már több mint 1 millió embert beoltottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Megmentőt játszik a kormány vakcinaügyben az OGYÉI megkerülésével

Néhány hetet nyerhet a kormány a vakcinák engedélyeztetését felborító rendelettel, az OGYÉI megkerülésének azonban hosszú távú következményei is lehetnek. A kínai Sinopharm oltóanyaga akár még jó is lehet, de kérdés, hogy érdemes-e emiatt kockáztatni az oltásokba vetett egyébként sem magas bizalmat, miközben valószínűleg a pár hét múlva érkező újabb nyugati oltóanyagok enyhíthetnek a vakcinahiányon.