szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A maszkhasználati szabályok ellen vétettek a vasárnapi tiltakozáson.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tüntetés az életért és a szabadságért címmel tartottak demonstrációt a budapesti Hősök terén vasárnap. Néhány száz ember gyűlt össze a demonstráción, ahol a rendőrség hamar igazoltatni kezdte a részvevőket.

A rendőrség vasárnap délután adott ki közleményt a megmozdulásról, amelyben kiemelték, hogy a hatályban lévő jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

Maszkhasználat hiánya miatt – mint írták – hat résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül kettővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik négy résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek. ​


„Szakács vagyok, mácius óta nem dolgozom" - videón a vendéglátósok tüntetése

A Le az Adók 75 %-val nevű egyszemélyes párt hirdetett tiltakozó megmozdulást a Hősök terére. Mi is ott voltunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!