szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Semmelweis Egyetemen már az összes betegágy mellett dolgozó orvost beoltották.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Igazolt koronavírus-fertőzése után három hónappal Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is megkapta a koronavírus elleni védőoltást – közölte az intézmény csütörtökön. Az orvost négy másik kollégájával együtt Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltotta be az orosz Szputnyik V vakcinával. Erről fotók is készültek:

Merkely Béla hangsúlyozta: az egyetem vezetése és munkatársai ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet az oltások biztonságosságára.

Az egyetemen tavaly december végén kezdték meg az oltást, mára védett az összes betegágy mellett dolgozó orvos és a szakdolgozók 92 százaléka. Ezzel gyakorlatilag megszűnt a koronavírus terjedése – olvasható az intézmény közleményében.

Nyilvánosságra hozta az OGYÉI, kinek nem ajánlják az orosz Szputnyik V vakcinát

A koronavírus elleni oltóanyag alkalmazási előírása szerint a mellékhatások enyhék vagy közepesek, és általában három napon belül elmúlnak.

Az egyetem 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállalója közül jelenleg csupán 3 olyan szakdolgozó van távol igazolt koronavírus-fertőzés miatt, akik korábban nem kapták meg az oltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe