szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár országosan végül nem tették kötelezővé, Hegyvidéken szigorítottak kicsit a hivatalban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Március 8-tól, hétfőtől kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a Hegyvidéki, XII. kerületi Polgármesteri Hivatalban – írja az önkormányzat Facebook-oldala. Akinek nem áll rendelkezésére ilyen típusú maszk, annak biztosít az önkormányzat.

Változik a működési rend is: a haláleset anyakönyvi ügyintézését kivéve kizárólag sürgős esetben, előre egyeztetett időpontban lehet az épületébe belépni, kézfertőtlenítés után.

Az FFP2-es maszkok csütörtökön gyorsan kezdtek el fogyni az országban, miután az Index megszellőztette, hogy nálunk is életbe léphet a szlovákiaihoz hasonló szabályozás, ott kötelező ezeket a típusú maszkokat hordani.

Végül nem jelentették be, Szijjártó Péter külügyminiszter a hvg360-nak adott hosszú interjújában azt mondta, a kormányülésen nem volt szó arról, hogy a bejelentett szigorítások része lenne a kötelező FFP2-es maszk.

⚠ A Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatal működési rendje a járványügyi veszélyhelyzet...

Közzétette: Hegyvidék - Több mint kerület – 2021. március 4., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

A megbukott civiltörvényt felváltó törvénytervezet is problémás a civilek szerint

A megbukott civiltörvényt felváltó törvénytervezet is problémás a civilek szerint