szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti terv szerint teljesen bezártak volna az óvodák és az iskolák, de úgy tűnik, van igény a megőrzésre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt héten naponta 2600-4000 diák járt be az általános iskolákba, ennyien vették igénybe az iskolai ügyeletet – derül ki azokból az adatokból, amelyeket a Klebelsberg Központ (KK) juttatott el az Eduline-nak.

A HVG oktatási szakportálja azt írja, ez a tanulók 0,4-0,7 százalékát jelenti.

A KK tájékoztatása szerint az állami fenntartású intézményekben indokolt esetben az intézményvezetőnél lehet kérni a gyerekek napközbeni felügyeletét, amit igény esetén a diák iskolájában biztosítanak a járványvédelmi előírásokat betartva, kis létszámú csoportokban. A szülőknek az ügyeleti igényt közvetlenül az iskolánál kell jelezniük, egyéb igazoló dokumentumok csatolása, bemutatása nem szükséges.

A múlt hét csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy március 8-tól április 7-ig bezárják az iskolákat és óvodákat a járvány gyors terjedése miatt. Egy nappal később módosítottak a rendeleten, és engedélyezték a gyerekfelügyeletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!