szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön a kancellár még azt nyilatkozta, a sürgősségi ellátás biztosított.

A daganatos és a sürgős betegek között is szelektálni kell - közölte a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikája a Facebookon. A poszt szerint szombaton válságértekezletet tartottak a klinikán, miután a romló járványhelyzet miatt egyre több embert kell átvezényelni a járványközpontba, miközben a szentes kórházból is hozzájuk küldik a sürgős ellátást igénylő betegeket.

Bajory Zoltán igazgató szerint elérték azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatárs marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudják biztosítani.

Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét.

 

Tisztelt Pácienseink! A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID...

Közzétette: Urológiai Klinika SZTE ÁOK – 2021. március 20., szombat

Az RTL Klub Híradója felidézi, hogy a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Fendler Judit csütörtökön még azt mondta, a sürgősségi ellátás biztosított, azóta viszont több lett a kórházban ápolt koronavírusos beteg országszerte. Ma hiába próbálták reagáltatni az Egyetemet. A Magyar Orvosi Kamara etikai kollégiumának elnöke 11 napja beszélt arról, hogy kimerülőben a magyar egészségügyi kapacitás, amit Gulyás Gergely miniszter csütörtökön álhírnek nevezett.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!