szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rendőr és egy polgárőr vezette ki a lángok közül az épületben ragadt dolgozókat.

Sűrű fekete füstöt és lángokat látott az épület hátulja felől az a rendőr és a vele járőröző polgárőr, aki elsőként ért a helyszínre, miután kigyulladt a szentendrei Spar áruház. A tűz pillanatok alatt ellepte az üzletet, amelyet a benn tartózkodók többsége gyorsan elhagyott, két dolgozó azonban nem tudott kijutni.

„A biztonsági őr mondta, hogy van valaki az üzletben. Gondolkodás nélkül mentünk befelé. Minden puffogott, robbant, gondolom, a sok dezodor, alkoholos üveg. Repkedtek a szilánkok” – nyilatkozta Simonyi Zsolt, a Szentendrei Polgárőrség elnöke az RTL Klub Híradójának.

A páros az egyik dolgozót a bejárattól tíz méternyire találták meg, ő mondta el, hogy kollégája egy másik, hátsó helyiségben lehet. A nőt a rendőr indult el megkeresni, a kiabálására a hátsó raktárból jött elő, sokkos állapotban.

A két nő enyhe füstmérgezést kapott, a csatorna úgy tudja, már jól vannak.

Az üzlet épülete teljesen kiégett. A Híradó információi szerint egy meghibásodott ventilátor okozhatta a tüzet. Az eset körülményeit szakemberek vizsgálják.

Több száz millió forintos kárt okozott a szentendrei áruháztűz

Még nem tudni, hogy miért csaptak fel a lángok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kigyulladt a szentendrei Spar

A Dunakanyar körúti áruház raktárában keletkezett tűz, körülbelül ezer négyzetméterre terjedt át a tűz, amit éjfél után sikerült eloltani.