Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfi ellen a hatóság félrevezetése miatt indult eljárás.

Több tucat rendőrt riasztottak a X. kerületi Árkád bevásárlóközponthoz szerda délután, miután egy pénzszállító cég bejelentette, hogy a biztonsági őrüktől egy késes férfi a pláza szervizfolyosóján megpróbálta elvenni a pénzkazettát. Az őr állítása szerint ellökte a támadót és elfutott, így megmentette a rábízott pénzt.

A hatóság honlapján megjelent közlemény szerint a rendőrök percek alatt lezárták a környéket és megkezdték az elkövető felkutatását. Igazoltattak, autókat vizsgáltak át, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket néztek át, de a beszerzett bizonyítékok nem támasztották alá a biztonsági őr által elmondottakat.

A 30 éves férfi végül beismerte a fővárosi rendőröknek, hogy nem történt bűncselekmény, csak kitalálta a történetet. Kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy

monotonnak találta munkáját, és be akart vágódni annál a kollégájánál, aki közös szolgálataik alatt több izgalmas sztorit mesélt neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezután megszüntette a rablás kísérlete miatt indított nyomozást, a biztosági őr ellen pedig hatóság félrevezetése vétség miatt eljárást kezdeményez.

Hozzászólások