szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfinak felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés miatt kell felelnie.

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé azt a férfit, aki késsel támadt egy Free SZFE feliratú maszkot viselő nőre egy budapesti autóbuszon februárban.

Az ügyészség közleménye szerint a nő február 25-én reggel a 151-es autóbuszon utazott, és  a járványügyi intézkedéseknek megfelelően  a száját és orrát takaró maszkot viselt, amin jól láthatóan egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozást kifejező felirat volt olvasható. A nő a buszon egy ablak melletti helyre ült le. A vádlott férfi felfigyelt a maszkon látható feliratra, és odalépett a nőhöz. Megkérdezte tőle, nem fél-e attól, hogy a maszkja miatt bajba kerülhet. Ezután szidni és fenyegetni kezdte,

majd közölte vele, hogy szerencséje, hogy kamera van a buszon, különben megölné.

Eközben a zsebéből elővett egy kést, amivel végül az arcán megszúrta.

Az autóbusz ekkor érkezett meg a XXI. kerület, Szent Imre téri megállóba, ezt kihasználva a férfi elmenekült. A rendőrség nyolc órán belül elfogta, ő pedig elismerte, hogy a maszk miatt rántott kést.

A férfit, aki letartóztatásban van, pénteken felfegyverkezve elkövetett erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt állítják gyorsított eljárásban a bíróság elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!