szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párbeszédes politikusnak négyhavi fizetésének megfelelő összeget kell befizetnie büntetésként, amiért két szakrendelő ügyében a pénzügyminiszter segítségét kérte, miközben videózott.

„A Fidesz–KDNP bátran megszavazta a tökéletesen alaptalan, 8,2 milliós büntetésemet” – írta Tordai Bence a Facebookon.

A Párbeszéd országgyűlési képviselőjét még márciusban büntette meg Kövér László házelnök, amiért egy mobiltelefonnal a kezében odalépett Varga Mihály pénzügyminiszterhez a parlamenti ülésteremben, és arra kérte, küzdjenek együtt azért, hogy a kormány „adja vissza azt a 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől”. A képviselő egy költségvetési módosító indítvánnyal kapcsolatban szerette volna elérni Varga csatlakozását.

Tordai akkor azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a pénzügyminiszter mellbe lökte, „és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”. Tordai ezután kapta a rekordnak számító büntetést Kövértől. A korábbi csúcstartó a jobbikos Jakab Péter volt, akit négymilliós bírsággal sújtott a házelnök, amiért egy zsák krumplit akart tenni Orbán Viktor miniszterelnök asztalára.

A Népszava tudósítása szerint a kormánytöbbség a DK-s Vadai Ágnes kétmilliós (egy havi fizetésével megegyező) pénzbüntetését is megszavazta. Őt előzőleg bekiabálásért büntette meg Kövér. Vadai akkor úgy nyilatkozott a Telex.hu-nak, hogy Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a napirend előtti felszólalásában ismét ellenzéki oltásellenességről beszélt, erre kiabálta be hangosan, hogy az államtitkár hazudik. A házelnök erre felszólította Vadait, hogy ne kiabáljon. A képviselő erre azt reagálta, hogy muszáj elmondania az igazságot, mire Kövér felszólította, hogy menjen ki a teremből. Vadai azonban közölte, hogy nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!