szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külgazdasági és külügyminiszter a parlamentben beszélt arról, hogy mind az orosz, mind a kínai fél időben teljesítette vállalásait.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az utolsó, félmillió adag szállítmány is megérkezik a héten a keleti vakcinákból – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben. Szijjártó Péter a KDNP frakcióvezetőjének, Simicskó Istvánnak a kérdésére válaszolva elmondta, hogy Oroszországból és Kínából eddig összesen 6,5 millió adag vakcina érkezett Magyarországra.

A tárcavezető hozzátette, hogy mind az orosz, mind a kínai fél időben teljesítette vállalásait, sőt, volt, hogy 20-30-40 nappal is előbb tudott szállítani.

Szijjártó nem mulasztotta el a lehetőséget, hogy kritizálja az ellenzéket is. Mint mondta, ha csak a baloldali pártokra hallgattak volna a vakcinabeszerzések során, akkor jelenleg kétmillió beoltottal kevesebb lenne Magyarországon. A helyzet hasonló volna szerinte, ha csak az európai uniós beszerzésekre hagyatkozott volna az ország, ebben az esetben ugyanis pusztán a szerződéseket tudnák mutogatni.

Azt is mondta Szijjártó, kíváncsi arra is, hogy a keleti vakcinák ellen buzdítók mikor fognak odaállni a Szputnyik V-vel vagy a Sinopharm-vakcinával oltott kétmillió ember elé, és vállalják fel, amiket korábban mondtak. Hozzátette: szerinte a parlamenti patkó egyetlen politikusa sem jobb járványügyi szakember, mint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkatársai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Budapest izraeli nagykövete követendő példának állította Szijjártó Péter kiállását

Bár sok hír szól arról, hogy már folynak tűzszüneti tárgyalások Izrael és a Gázai övezetből támadásokat indító Hamász között, én nem tudok ilyen egyeztetésekről; az események logikájából az következik, hogy az izraeli kormány aligha fogadna el egy olyan fegyverszüneti egyezményt, amely nem változtatná meg jelentősen a térségben kialakult helyzetet – mondta Jakov Hadas-Handelsman Izrael budapesti nagykövete, aki szerint nem lehet kizárni, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi támadást intéz a Gázai övezet ellen.