Tetszett a cikk?

Az álláskeresők egyre igényesebbé váltak munkaadóikkal szemben. Bár a nehezedő gazdasági körülmények között hosszabb ideig tart az elhelyezkedés, az érdekfeszítő munka, vagy a vonzó cégkultúra még mindig a prioritási lista élén szerepel.

Egy nemzetközi felmérés során 26 ország 178 olyan humán-erőforrás szakértőjének és karrier-tanácsadójának tapasztalatait gyűjtötte össze, akik az álláskeresők minden kategóriájával foglalkoztak már. A karrier-tanácsadók 80 százaléka megerősítette, hogy egy-egy vállalat- és a cégvezetés külső- és belső megítélése mind fontosabbá válik a megfelelő alkalmazottak megszerzésében, ugyanis a jelentkezők mielőtt elfogadnának egy ajánlatot, feltérképezik a cégeket. Sőt az állást keresők egyre több időt fordítanak leendő alkalmazóik megismerésére, mielőtt az új állásról döntenének. Összességében elmondható, hogy a vállalatoktól a legmagasabb nívót várják jelenlegi és jövőbeli alkalmazottaik, hiszen többségük valóban nagy reményekkel érkezik új munkahelyére.

Az álláskeresőknek a leendő alkalmazó vezetési gyakorlatának megismeréséhez a következő három dolgot kell megfigyelniük:
1.Az interjúk során próbáljanak meg minél több jelenlegi munkatárssal beszélgetni, hogy benyomást szerezhessenek a vállalati kultúráról.
2.Kérdezzék meg a személyzeti vezetőt, milyen értékeket ítélnek a legtöbbre a cégnél, és kérjék meg őket arra is, hogy hozzanak példákat, hogyan ültetik át ezeket a mindennapi gyakorlatba.
3. Nézzenek utána alaposan a cégnek az interneten.

A felmérés egyébként a következő álláskeresői prioritásokat azonosította:
1. Érdekfeszítő munka
2.Vonzó vállalati kultúra, a vezetés etikus hozzáállása
3. Karrierlehetőségek
4. Jó csapat
5. Professzionális fejlődési és tanulási lehetőségek
6. Magas jövedelem és juttatások
7. Rugalmas munkarend
8. Több szabadidő
9. Vállalati rendezvények
Forrás: DBM
Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!