Tetszett a cikk?

A Microsoft Magyarország Kft. lett az első a humán tanácsadással foglalkozó Hewitt Inside Kft. "Legjobb Munkahely 2003"-as felmérésén.

A Microsoft Magyarország Kft. áll annak a listának az élén, amelyet a Hewitt Inside emberi erőforrás tanácsadó cég állított ösze a legjobb hazai munkahelyekről. A "Legjobb Munkahely 2003"-as felmérésen – amelyet a Figyelő hetilappal közösen készítettek – a második helyen az elektronikai berendezéseket gyártó National Instruments Europe Kft. végzett. A harmadik helyre holtversenyben a Budapest Bank Rt. és az üzleti informatikával foglalkozó Scala ECE Hungary Kft. került.
A lista összeállításához az alkalmazottak elégedettségét, a vállalatok humán rendszereinek hatékonyságát és a felsővezetők tevékenységét vizsgálták. Tököli Zsolt, a projekt vezetője elmondta, hogy az idei felmérésben 70 cég mintegy 11 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre. Tavaly még csak 50 vállalat 7000 alkalmazottját kérdezték. „Az idei eredmények szerint megfordult a tendencia a munkavállalók elkötelezettségét tekintve" – közölte Tököli Zsolt. Idén a megkérdezettek 47 százaléka elkötelezett munkahelye iránt, ami néhány százalékpontos növekedés az előző évhez képest, míg a korábbi években 5-6 százalékpontos csökkenést mértek.
A felmérés vezetője szerint a növekedés oka, hogy a 2001-2002-ben megjelent gazdasági nehézségek felkészületlenül érték a magyarországi cégeket, mostanra azonban rugalmasabban reagálnak a külső környezet hatásaira. Tököli szerint a munkavállalók leginkább a munkakörnyezetükkel és a munkahelyi kapcsolatokkal elégedettek. A legkisebb elégedettséget a karrierlehetőségek és a fizetések váltották ki. A felmérés tapasztalatai szerint az elkötelezettséget leginkább az érdekes feladatok, a biztos munkahely és a stabil felső vezetés befolyásolja.
A legnagyobb különbséget az első tíz és a többi cég eredménye között a felső vezetés megítélése, az emberi bánásmód és a vállalaton belüli rugalmasság területén mérték. Tököli Zsolt elmondta, hogy Magyarország az idén először része az európai felmérésnek, így a magyar eredmények összehasonlíthatóak lesznek a többi európai állam adataival. Az összevetést másfél-két hónap múlva hozzák nyilvánosságra. (MTI)
Sikerült visszafordítani az Alzheimer-kórt – de sajnos több sebből vérzik a dolog

Sikerült visszafordítani az Alzheimer-kórt – de sajnos több sebből vérzik a dolog

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

Rendőrségen landoltak Vadai Ágnes kérdései a lélegeztetőgép-vásárlásokról

Rendőrségen landoltak Vadai Ágnes kérdései a lélegeztetőgép-vásárlásokról