Tetszett a cikk?

A high-tech iparágban a kapcsolatépítés és a rugalmas hozzáállás a legfontosabb kritériumok az újbóli elhelyezkedés szempontjából. Legalább is egy 2700 informatikai szakembert érintő elemzés erre a következetetésre jutott.

A DBM 31 ország több mint 2700 szakemberére kiterjedő felmérése szerint a legtöbb high-tech szakember az internetes álláskeresési módszerekben bízik. Még akkor is, ha tudja, hogy az internetes stratégia soha nem lehet olyan sikeres, mint a tradicionális kutatási módszerek, például a kapcsolatépítés, azaz a networking. A tanulmány szerint a high-tech szektorban az elhelyezkedők 59 százaléka személyes kapcsolatainak köszönheti új állását. A válaszadók többsége egyébként férfi volt (66 százalék), többségük a negyvenes évei elején járt, és négy évet töltött előző munkahelyén. A vizsgálatban résztvevő szakemberek 83 százaléka szervezeti változás, például leépítés miatt váltott.
A felmérés legfontosabb megállapításai:
1. A medián keresési idő ebben az iparágban 3 hónap volt – valamivel kevesebb, mint az általános populáció körében (3,2 hónap)
2. Más iparágakkal ellentétben a jelöltek 50 éves koruk felett ugyanúgy boldogulnak, mint fiatalabb társaik
3. A szektorban 10 megkérdezettből csak 1 tervezi saját vállalkozás beindítását
4. A válaszadók 47 százaléka került új iparágba, 49 százaléka pedig új munkakörbe
5. Az újra elhelyezkedettek 52 százalékának sikerült azonos, vagy magasabb fizetési csomagot elérnie
A high-tech szektorban dolgozók számára a három terület, ahová legnehezebb volt átkerülniük az értékesítés/marketing, a pénzügy/számvitel és a vállalati menedzsment volt.
Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Közel három tucat új koronavírusos embert találtak Magyarországon

Közel három tucat új koronavírusos embert találtak Magyarországon

Összeverték a Fradi volt játékosát

Összeverték a Fradi volt játékosát