Tetszett a cikk?

Ha a kormány szándékai teljesülnek, a létszámcsökkentés a minisztériumoknál és a központi közigazgatási szerveknél 2603 ember elbocsátásával 10,35 százalékos, a központi közigazgatási szervek területi és helyi szerveinél 4318 ember elbocsátásával pedig 6,84 százalékos lesz.

A kabinet döntése értelmében a minisztériumoknál meghatározott 10 százalékos leépítéstől négy tárca tér el, amit a kormányszóvivő szerint az uniós csatlakozásunkból adódó feladatok indokolnak. Így egyes területeken szükséges a foglalkoztatás bővülése is.
A legnagyobb arányú leépítés az oktatási tárcánál lesz, itt a dolgozók 15,33 százalékát, azaz 224 embert küldenek el. A Pénzügyminisztérium várhatóan 506 munkatársától válik meg (12,28 százalék), a Központi Statisztikai Hivataltól pedig feltehetően 126 embert küldenek el (12,55 százalék).
A kormányszóvivő közölte: az intézkedéssel az állam jövőre mintegy 20 milliárd forinttal kevesebb bért fizet ki. Elmondta azt is: a tárcák a kormányhoz benyújtott intézkedési terveikben a feladatok hatékonyabb ellátásának vizsgálatával, valamint a szervezeti átalakítást figyelembe véve a közigazgatás korszerűsítésének programjával is foglalkoztak. Az intézkedések célja az, hogy korszerűsödjön a minisztériumok és háttérszervezeteik működése, javuljon a foglakoztatás, továbbá lehetővé teszik, hogy erősödjenek az új feladatokat ellátó szervezeti egységek.
Az elbocsátások határideje november 30., az ehhez kapcsolódó szervezeti átalakításokat pedig jövő februárig kell elvégezni. (MTI)
Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson