szerző:
hvg.hu

A munkahelyeken egyre jobban terjednek a kikapcsolódást célzó játékok. Ugyan félkarú rablókat még nem szereltek fel, de vannak csocsó-, billiárd- és ping-pong-asztalok, sőt néhány helyen konditermek is, s van, ahol tornatermet bérelnek egy kis közös focizáshoz, kosarazáshoz. A játék frissítő- és szociális hatásai igen pozitívak lehetnek a benne résztvevők számára, ha néhány szabályt sikerül betartani.

Snooker-asztal a kulbhelyiségben.
A kollégákat nem szabad dákóra tűzni
© usp.br
1. A munkában kell sikeresnek lenni, s nem snooker-matadorként kell érdemeket szerezni. Az efféle hír még akkor is negatív, ha nincs a játéknak hatása a munkára. Elég, ha az hiszik, hogy van.

2. A játék elég jól megmutatja az emberek jellemét. Ezért ping-pon-gütővel a kézben, vagy a kosárpalánk alatt jól megfigyelhetjük, hogy mások milyen emberek is lehetnek valójában, ha lefoszlik róluk a munkahelyi fegyelem kényszerzubbonya. De azt sem szabad feledni, hogy minket is látnak.

3. A játékban elért sikerek és vereségek sohasem adnak okot rá, hogy megváltozzon a viszonyuk a partnereinkkel. Sem megalázni, sem megalázottá válni nem szabad. Ha ez mégis megtörténik, az baj.

4. Komoly partiba akkor sem szabad elmélyedni a beosztottainkkal vagy a főnökeinkkel, ha az amúgy nagyon élvezetesnek ígérkezik. A komolyan vett játék mély érzelmeket ébreszt, s így könnyű sebeket osztani és kapni. Ez a velünk egyenrangúaknál általában nem okoz a munkában együttműködési zavarokat, de a többieknél ez könnyen megtörténhet.

5. Pénzben nem csak azért tilos játszani, mert ezt eleve tiltják minden munkahelyen. A játékadósság komoly dolog, az esélyét sem szabad megteremteni.

6. A játék jó terep az ismerkedésre. Más részlegeknél dolgozó emberekkel is szorosabb emberi kontaktus építhető ki a segítségével. A munkahelyen belüli ismeretségi hálózat mindenki számára nagyon értékes forrása az érdekérvényesítő- és a végrehajtóerőnek.

7. Aki szereti az efféle vállalati kikapcsolódást, élére állhat vállalati és vállalatközi játéknapok szervezésének, ahol igazán komoly érdemeket, elismerést és barátokat lehet szerezni.

hvg.hu Karrier

Választási kampány idején a munkahelyen

A választási kampányok legfontosabb tanulsága az elmúlt ciklusokból, hogy a politikai nézetek képesek megosztani a legjobb barátokat, a családtagokat, hát hogyne különböznének össze a pártszimpátiákon, a favorizált politikusok személyén, vélt vagy valós politikai igazságokon vagy igazságtalanságokon a munkatársak.

hvg.hu Karrier

8 tipp a munkahelyi depresszió leküzdésére

Elégedetlen vagy a munkáddal, amit korábban élveztél? Levertnek, motiválatlannak érzed magad? Ha igen a válasz, minden valószínűség szerint a megszokás lett úrrá a munkahelyi életed felett. Tippjeink segítségével kilábalhatsz ebből az állóvízből.

hvg.hu Karrier

Lejtőre menjen, aki télen állást akar!

Mindenki tudja, hogy a teniszpályán, kosarazás vagy foci közben szerzett ismeretségeken keresztül mennyivel könnyebb álláshoz jutni, mint végigtaposni a hagyományos utat. Vannak azonban helyek a sportban, ahol hirtelen sok ismerőst és sok új lehetőséget talál az ember. Tipikusan ilyen a sípályák környéke.

hvg.hu Karrier

A kultúrák közti különbségek befolyásolják a karriert

Egy tanulmány szerint az alapvető kulturális különbségek befolyásolják, ahogy az egyes nemzetek tagjai egymással viselkednek az üzleti életben, mivel másképpen érzékelik a szociális helyzeteket és az ezzel összefüggő tevékenységeket.

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

Aggasztóan lassan halad a kútba zuhant spanyol kisfiú mentése

Aggasztóan lassan halad a kútba zuhant spanyol kisfiú mentése

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Több mint négyszázszor kellett szervizeli a szupertraffipaxokat tavaly

Több mint négyszázszor kellett szervizeli a szupertraffipaxokat tavaly

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk