szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A biotechnológiai és gyógyszeripari kutatás-fejlesztéssel foglalkozó Solvo ZRt. új pénzügyi igazgatót nevezett ki Karlinger László személyében.

Mielőtt 2006-ben a céghez csatlakozott volna, Karlinger 2005-ben a Diageo Hungary (Budapest Shared Service Center) Migrációs menedzsere, 2003 és 2005 között pedig a KFKI Számítástechnikai Rt. gazdasági igazgatója volt.

A KFKI Rt. munkatársaként feladatai közé tartozott a KFKI csoport tevékenységének ellenőrzése és vezetői jelentési rendszer kialakítása a tulajdonosok felé, a cash-flow, hitelezési és treasury tevékenység koordinálása, valamint a cégcsoport szervezeti és üzleti átalakításában való aktív részvétel.

Ezt megelőzően 2001 és 2003 között az EDS Kelet-Európai régiójának pénzügyi igazgatójaként három ország (Csehország, Lengyelország és Magyarország) pénzügyi-gazdasági tevékenységét irányította. Emellett az üzleti és kontrolling támogatás, stratégiai tanácsadás a régió vezetőinek, valamint informatikai outsourcing szerződések pénzügyi kontrollja, támogatása is feladatai közé tartoztak. Diplomáját Budapesten, a Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karán szerezte 1991-ben.

A Solvo Biotechnológiai Rt. biotechnológiai és gyógyszeripari kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozik. Elsődleges céljának tekinti, hogy nemzetközi vezető pozíciót szerezzen a transzporter fehérjékhez kapcsolódó kutatás-fejlesztésében, és ennek eredményeként a gyógyszerkutatásban, a diagnosztikában és a gyógyászatban egyaránt széles körben elfogadott és használt termékeket fejlesszen.

A Solvo 2003-ban elnyerte a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesülettől "Az év vállalata" oklevelet. Ezen kívül a világ egyik legnagyobb nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cége, a Deloitte & Touche által készített "Fast 50" (leggyorsabban növekvő technológiai cégeket tartalmazó) értékelés szerint 2004-ben a Solvo Rt. a harmadik helyen szerepelt az öt évnél fiatalabb közép-kelet-európai cégeket versenyeztető "Rising Stars" elnevezésű kategóriában.

A Solvo több mint egy tucat szabadalom tulajdonosa. A cég portfoliójában szereplő technológiák nemzetközi szinten piacvezető szerepet biztosítanak számára, elsősorban a gyógyszerfejlesztési kutatásokhoz kapcsolódó területeken. A Solvo partnerei között szerepel a világ 20 legnagyobb gyógyszergyártója, valamint 5 legnagyobb biotechnológiai cége. Az elmúlt évben a cég megnégyszerezte előző esztendei árbevételét.

hvg.hu Karrier

Regionális üzletfejlesztési igazgató lett Homola László

Homola Lászlót nevezték ki az IBM business consulting services közép-kelet-európai szervezetének üzletfejlesztési igazgatójává. A villamosmérnök végzettségű szakember az application management services szolgáltatási területet vezeti, továbbá az IBM egyik kiemelt ügyfelének, a Mol-nak a kiszolgálásáért felelős regionális szinten.

ATV Karrier

Az etikai normákat is igazgatók képviselik már

Míg tőlünk nyugatabbra külön szakma foglalkozik az alkalmazottak érdekeivel, itthon szemléletváltásra lenne szükség, hogy a munkahelyi problémák minden cégnél meghallgatásra találjanak.

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól