szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem 100 ezer álláshely-ajánlat állt rendelkezésre a munkaügyi kirendeltségeken április során - tájékoztatott az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.

Március végén 47 900 álláshely maradt betöltetlen, ezt április során 51 784 álláshely-ajánlattal egészítették ki a munkáltatók országszerte. Így a havi érvényes állásajánlat 99 684 volt. A hónap során főként betöltés útján 50 642 álláshely-ajánlat szűnt meg, így április végén 49 042 álláshely-ajánlat maradt fenn.

Az április során rendelkezésre álló állások közül a legtöbbet, 17 480-at, Budapesten kínálták a munkáltatók. Pest megyében 11 940 volt a kínálat. Igen sok, 8571 állást kínáltak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkáltatók is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye igen jól állt a hónap során a többnyire a betöltés miatt megszűnő álláshelyek számában is. A megyében áprilisban 5318 álláshely-ajánlat  szűnt meg ilyen okból. Ezt Budapest sem sokkal előzte meg, 7427-tel, Pest megyében pedig kevesebb, azaz 4311 álláshely talált gazdára. Jó eredményt ért el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is, itt a rendelkezésre álló 4864-ből  3448 állást töltöttek be.

A hátrányos helyzetű térségekben a rendelkezésre álló álláshelyek nagy részét valamilyen munkaerőpiaci támogatással kínálták a munkáltatók. Így például Budapesten a hónap során bejelentett 8783 álláshelyből 8410 támogatás nélküli volt, Pest megyében a 4756-ból 4062. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hónap során bejelentett 3638 álláshelyből csak 1296 volt támogatás nélküli, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 4418 álláshelyből csak 1540-hez nem vettek igénybe támogatást a munkáltatók. 

A nem támogatott álláshely-ajánlatok száma a márciusi adathoz képest áprilisban országosan 32 százalékkal 34 220-ra gyarapodott, az egy évvel korábbi kínálathoz képest is csaknem 10 százalékos a javulás.

MTI Karrier

Támogatás az első munkahely megszerzéséhez

Pályakezdők alkalmazására és az átképzések támogatására a januárban tervezettnél többet fordít a Komárom Esztergom megyei munkaügyi tanács - tájékoztatott Pőcze Péterné, a tanács titkára szerdán, azt követően, hogy az igényekhez igazítva módosították a felhasználási arányokat.

hvg.hu Karrier

A munkahelyi pszichés terror az EU-ban is probléma

A munkahelyi piszkálódás szélsőséges formájának, a munkahelyi pszichoterrornak a dolgozók 9 százaléka válik évente áldozatává – derül ki egy tanulmányból, melyet az akkor még 15 tagállamból álló EU-ról készített az Európai Alapítvány az Élet és Munkakörülmények Javításáért.

hvg.hu Karrier

Kerüld el a munkahelyi csapdákat

Ne engedd, hogy rádtörjön a munkahelyi depresszió, amikor úgy érzed, nem haladsz előre, karriered stagnál, s általában negatív érzések kerülgetnek az állásoddal kapcsolatban.

MTI Karrier

Minden EU-tagország döntött munkaerőpiacáról

Minden európai uniós tagállam döntött a kelet-közép-európai tagok munkavállalóival szembeni korlátozások meghosszabbításának kérdésében, Görögország úgy határozott, hogy megszünteti az akadályokat - derül ki az Európai Bizottság péntek este aktualizált összesítéséből, amely az interneten is megtalálható.

hvg.hu Karrier

A munkahelyi pszichoterror hazánkban is szedi áldozatait

A munkahelyi pszichoterrorral kapcsolatos cikksorozatunk legújabb részében Vajda Róza szociológust egy a témával foglalkozó nemzetközi kutatásról, valamint a hazai helyzetről, Dr. Plette Richárd munkapszichológust egy új, 2005-ös magyarországi kutatás kapcsán kérdeztük.

hvg.hu Karrier

Mit tegyünk, ha ki akarnak csinálni a munkahelyen?

A munkavállalók karrierjük során legalább egyszer célpontjai lehetnek főnökük, beosztottjuk, illetve egy vagy egyszerre több kollégájuk ellenséges akcióinak. A munkahelyi szurka-piszka jelenségét hajlamosak vagyunk személyes konfliktusnak értelmezni, holott – amint azt munkapszichológusok kimutatták – a jelenségnek szélesebb társadalmi háttere van.

hvg.hu Karrier

Így használd tapasztalataidat a munkahelyen

Nem számít, hogy milyen jellegű munkát végzel, s milyen ismereteket és tapasztalatokat gyűjtöttél eddigi karriered során, akad olyan munkáltató, aki pont olyan embert keres, mint te. Könnyedén meglelheted az utat ezekhez az állásokhoz, ha megfogadod tanácsainkat, s átgondolod, hogy vajon mely területen lehet szükség az adottságaidra.

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán