szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelenleg mintegy 240 ezer álláshely betöltetlen a német fém- és elektronikai iparban - jelentette ki az ágazati munkaadók szövetsége, a Gesamtmetall ügyvezető igazgatója a Bild am Sonntagnak a hétvégén.

Heike Maria Kunstmann szerint ennek a munkaközvetítő irodáknál csak mintegy harmadát - 83 ezer üres munkahelyet - tartják nyilván. A betöltetlen állások száma az ágazatban évek óta nem volt ilyen magas, és a tavalyi júniusinál 63 százalékkal több. 
    
Jelenleg különösen gépipari mérnökökre, technikusokra, épület- és berendezés-gépészekre, műszerészekre, valamint hegesztőkre lenne szükség.
    
Németországban júniusban lassult a munkanélküliség csökkenése: 138 ezerrel, 4,397 millióra fogyatkozott a munkanélküliek száma, a munkanélküliség aránya 10,5 százalékra csökkent a májusi 10,8 százalékról. Júniusban a kínált állások száma 25 ezerrel 531 ezerre nőtt, a májusi, 21 ezres szaporulat után.
    
Májusban 255 ezerrel 4,535 millióra csökkent a munkanélküliek száma, a munkanélküliség aránya 10,8 százalékra mérséklődött az áprilisi 11,5 százalékról.
    
Tavaly februárban még a második világháború utáni rekordon - egyes számítások szerint az 1930-as évek eleje óta nem látott szinten - volt a munkanélküliek száma, 5,216 millió állástalant tartottak nyilván, az arány 12,6 százalékos volt.
MTI Karrier

Viszonylag gyorsan nőtt a foglalkoztatás Németországban

Németországban júniusban lassult a munkanélküliség csökkenése: 138 ezerrel 4,397 millióra fogyatkozott a munkanélküliek száma, a munkanélküliség aránya 10,5 százalékra csökkent a májusi 10,8 százalékról, közölték a szövetségi munkaügyi hivatalban csütörtökön.

MTI Karrier

Az EKB-nak nem tetszik a német fémipari bérmegállapodás

A hét végén elért német fémipari bérmegállapodás – 3 százalékos fizetésemelésről – „nem mérsékelt, és remélhetőleg nem válik precedenssé”, idézte hétfőn Axel Webert, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsának tagját, a német központi bank elnökét a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

MTI Karrier

Németországban májusban csökkent a munkanélküliség

Németországban májusban 255 ezerrel 4,535 millióra fogyatkozott a munkanélküliek száma, a munkanélküliség aránya 10,8 százalékra csökkent az áprilisi 11,5 százalékról, közölték a német munkaügyi hivatalban szerdán. A hivatal szerint a munkahelyek megszüntetésének irányzata lassult.

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez