szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Választási Bizottság döntése értelmében a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) kezdeményezésére az országgyűlés napirendjére tűzi és tárgyalni fogja a pedagógus bérrendszer átalakítását - jelentette ki Árok Antal, a PSZ alelnöke.

Az új illetményrendszernek figyelembe kell vennie a képzettséget és a szolgálati időt, továbbá a végzett munka minőségét - hangsúlyozta Árok Antal, utalva arra, hogy a béreknek a költségvetési törvényben meghatározott inflációval és a GDP-növekedéssel összhangban kell emelkedniük.

Varga László, a PSZ elnöke szerint "ilyen nehéz tanévkezdés régen volt a magyar közoktatásban". Az idei tanévben kevesebb pedagógus, kevesebb intézményben, kevesebb pénzből fog tanítani - fejtette ki.

A PSZ elnöke annak a félelmének is hangot adott, hogyha ez az állapot nem változik, a pedagógusoknak jelentősen nagyobb erőfeszítést kell kifejteniük ahhoz, hogy az oktatás színvonala változatlan maradjon.

Szlankó Erzsébet, a PSZ alelnöke elmondta, hogy párbeszédet kezdeményezve augusztus 31-én megkeresték a közoktatásban tevékenykedő szakszervezeteket. Az eszmecsere célja, hogy az eddigi esetleges együttműködés rendszeresebbé váljon, erősödjön.

MTI Itthon

Nem lesz BKV-sztrájk, 2008 végéig érvényes a megállapodás

Elmarad a budapesti tömegközlekedési dolgozók szeptember 4-re beharangozott sztrájkja, mert a szakszervezetek képviselőinek és a BKV Zrt. vezetőségének vasárnap éjjel sikerült egyezségre jutniuk egymással - közölte Regőczi Miklós, a BKV Zrt vezérigazgató helyettese.

MTI Karrier

Több mint negyvenezer pályakezdő keres állást

Több, mint negyvenezer pályakezdő fiatal szerepel valamelyik hazai munkaügyi központ regisztrációjában, közülük júliusban nyolcezernél is többen életükben először tapasztalták meg a munkanélküliséget - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

MTI Karrier

Mozgalmas tanévre számíthatunk

Mozgalmas tanév várható a szakképzésben, mindenekelőtt az új típusú finanszírozási rendszer bevezetése, valamint a szakmai irányítás átalakítása miatt is - erről a szociális és munkaügyi tárca vezetője és az oktatási tárca államtitkára beszélt az országos szakképzési tanévnyitón.

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok