szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szakmai előkészítő munka folyik a kormányzat részéről a vállalatok által válság idején alkalmazott módszerekkel, az állásidővel, a négynapos munkahéttel, illetve a bérkipótlással kapcsolatban - mondta Tukacs István, az esetlegesen kialakuló gazdasági válságövezetekben szükséges kormányzati intézkedések koordinálásával megbízott kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján.

Tukacs István Békés megyében tett látogatása során rámutatott: jelenleg még a klasszikus munkahelymegtartó támogatások működnek, eddig változatlan formában. Az általa hagyományosnak nevezett támogatási rendszerben azonban uniós szinten már az első változás megtörtént, hiszen az Európai Bizottság az elmúlt héten döntött arról, hogy az eddigi 200 ezer euróról 500 ezer euróra emeli a vállalkozások munkahelymegtartó támogatásának lehetőségét. Karrier

Iparűzési adóból mentenék a munkahelyeket

A bajba jutott cégek munkásait segítenék a város kasszájába befolyó iparűzési adó egy részéből Szombathelyen. A javaslat a munkavállalóktól származik, de a munkaadóknak is tetszik, és az önkományzat sem zárkózik el tőle - adja hírül a Vas Népe.

hvg.hu Karrier

Milyen fizetésre számítanak az álláskeresők?

Mennyire befolyásolja a bérigényt, hogy az álláskereső mely területen szerzi diplomáját? Ki mekkora fizetéssel lenne elégedett? A munkaerő-piaci kereslet hogyan hat az álláskeresők bérigényére? A 2008 őszi HVG Állásbörzén a szervezők a látogatók körében végzett felmérésben többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ.

A legpesszimistább várakozásnál is rosszabb, ahogy a magyar boltok forgalma visszaesett

A legpesszimistább várakozásnál is rosszabb, ahogy a magyar boltok forgalma visszaesett

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Transzneműként bújt elő Ellen Page hollywoodi színész

Transzneműként bújt elő Ellen Page hollywoodi színész