szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eddig foglalkoztatott 149 főből 99 elbocsátását jelentette be a bútorgyártással foglalkozó Sellaton az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ debreceni kirendeltségén - írja pénteki számában a Hajdú-bihari Napló.

Jáczku Tamás, a munkaügyi kirendeltség vezetője elmondta, hogy december 20. és január 7. között ez volt az egyetlen csoportos létszámleépítési bejelentés a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A régió három megyéjében - Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg - az említett időszakban összesen 32 munkáltató jelezte mintegy 2 ezer 800 dolgozó elbocsátását. A legrosszabb a helyzet Szabolcsban, hiszen a legtöbb regisztrált munkanélkülit számon tartó megyében 11 cég 1202 fő csoportos leépítését jelezte előre - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.


MTI Karrier

Már túl vagyunk a legnagyobb elbocsátásokon?

A legnagyobb munkaadók alig terveznek leépítést 2009-ben, a karcsúsítások java részét már a tavalyi utolsó negyedévben végrehajtották - írja a Világgazdaság a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített felmérésre hivatkozva.

MTI Karrier

2500 embert épít le a Lenovo

A kínai Lenovo-csoport csütörtökön bejelentette, hogy a világgazdasági válság következményeként mintegy 2500 munkahelyet szüntet meg.

Karrier

Titkok a kiszervezés körül

Manapság divatos stratégiai elem a vállalatok életében az úgynevezett „non-core” tevékenységek kihelyezése, vagyis az „outsourcing”. Ennek előnyeit és hátrányait vizsgáljuk két részes cikksorozatunkban mind a vállalat, mind pedig a munkavállaló szemszögéből. Mire figyeljünk, ha „outsourcing”-ra ítéljük a HR tevékenység részét vagy egészét? Tények és előnyök.

MTI Autó

Nincs gáz, leállt a Suzuki

Gázhiány miatt leállította szerdán tíz órától termelését az esztergomi Suzuki autógyár - erősítette meg az MTI értesülését a vállalat kommunikációs vezetője.

Karrier

Mivel fűtik az átfagyott dolgozókat?

Az időjárás-jelentés szerint még hosszú ideig kemény hidegre kell számítani, ami a szabadban dolgozókat - járőröket, utcaseprőket, vasúti alkalmazottakat - viseli meg a leginkább. A munkavédelmi törvény ezért külön rendelkezik arról, hogy fagyok idején megfelelő téli munkaruha, melegedő helyiség és forró tea álljon a rendelkezésükre. Ennek ellenére tavaly sok cég megszegte e rendelkezéseket.

Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban

Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás