szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A japán Pioneer elektronikai vállalat világszerte összesen 10 ezer fős létszámcsökkentést hajt végre - jelentette be a cég csütörtökön.

A vállalat 36 900 fős létszámából 6 ezer teljes munkaidős foglalkoztatottól, vagyis a létszám 16 százalékától megválik, emellett 4 ezer részmunkaidős foglalkoztatottnak is felmondanak. A Pioneer nem ismertette, hogy a létszámleépítés milyen mértékben érinti Japánban, illetve külföldön működő üzemeit.
 
A létszámcsökkentésre az autórádiók és a plazmatévék iránt a gazdasági válság következtében mérséklődő kereslet kényszeríti a vállalatot. A "drasztikusnak" minősített átalakítások részeként a a cég 2010-ig felhagy a televíziók gyártásával. 
 
A Pionneer a márciusban záruló pénzügyi évben várhatóan rekordméretű, 130 milliárd jenes (1,1 milliárd euró) veszteséget halmoz fel. Az október-december közötti negyedben vesztesége 26,1 milliárd jent( 218 millió euró) ért el, az egy évvel korábbi 1,7 milliárd jenes adózott eredménnyel szemben.


Karrier

Mit tegyen a munkavállaló, ha csoportos elbocsátás áldozata?

A globális gazdasági válság következtében mindennapjaink részévé vált a csoportos elbocsátás. Abban az esetben, ha a vállalat további működése bizonytalan vagy nem lehetséges a jelenlegi keretek között, akkor - de csakis akkor - a vezetőségnek muszáj ehhez az eszközhöz nyúlnia.

MTI Karrier

Nyolc százalékos létszámcsökkentést tervez a Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank Zrt. 2009-ben mintegy 8 százalékos csoportos létszámcsökkentést tervez, a valamennyi területet érintő leépítés során a hitelintézet 315 dolgozótól válik meg a következő két hónap során - erősítette meg a Világgazdaság (VG) Online értesülését csütörtökön a hitelintézet.

MTI Karrier

Az MNB elbocsátja munkatársainak 14 százalékát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elbocsátja dolgozóinak 14 százalékát, a 91 fős létszámcsökkentés egy 2008 elején indított hatékonyságjavító program része, amellyel a jegybank évi 1,7 milliárd forintot takarít meg – írta az index.hu az MNB által megerősített információ alapján szerdán.

MTI Karrier

Korai nyugdíjazást ajánl 22 ezer dolgozójának a General Motors

Költségcsökkentési intézkedésként 22 ezer dolgozójának ajánl fel korai nyugdíjazást a General Motors. Az érintettek idősebb, műszakban dolgozó és viszonylag jól kereső alkalmazottak. A GM reméli, hogy legalább az érintetteknek a fele elfogadja az ajánlatot - közölte a Wall Street Journal egy meg nem nevezett vállalatvezetőt idézve csütörtökön. Az újabb nyugdíjazási ajánlat négy éven belül már a harmadik.

Elhagyhatták a karantént, jól vannak a Vuhanból hazatért németek

Elhagyhatták a karantént, jól vannak a Vuhanból hazatért németek

Már öt áldozata van Olaszországban a koronavírusnak

Már öt áldozata van Olaszországban a koronavírusnak

Növelte táborát a Fidesz

Növelte táborát a Fidesz