szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A non-profit cégek vezetői nem érezték a válság negatív hatásait 2008-ban, noha az emberek adakozó kedve először hanyatlott érezhetően 1987 óta az Amerikai Egyesült Államokban – írja internetes oldalán a CNN.

A non-profit szektor híreiről beszámoló The Chronicle of Philanthropy című szaklap hétfői számában arról számolt be, hogy a legnagyobb amerikai non-profit vállalatoknál dolgozó felsővezetők átlagfizetése 7 százalékkal emelkedett. Az adatok összesítésekor kiderült, hogy a szektorban tevékenykedő cégek kétharmadánál a felsővezetők juttatása a tavalyihoz képest nem csökkent vagy éppen emelkedett.

„Sok felsővezető, aki non-profit vállalat élén áll, úgy érzi, hogy a fizetése sokkal alacsonyabb, mint ha hasonló pozíciót töltene be az üzleti szférában” – számol be Stacy Palmer, a lap szerkesztője.

A legjobban fizetett felsővezető a non-profit szektorban J. Morgan, a bostoni Partners HealthCare System feje. Morgan 2008-ban több mint 2 700 000 dollárt vitt haza, ebből 1,3 millió dollárt utólag kapott meg. Ezen kívül 700 000 dollárnyi egyéb juttatás ütötte a markát, így a teljes, évi keresete 3 millió dollár körül alakult. A non-profit elven működő amerikai kórházakban a legmagasabb a felsővezetők átlagos alapbére: évi 830 ezer dollár.

hvg.hu Karrier

Amerika tíz legjobban kereső nője

Mennyit kerestek tavaly a legjobban fizetett női felsővezetők Amerikában? A Forbes magazin összeállított egy tízes listát a sokmillió dolláros fizetést bezsebelő hölgyekről, akik egytől-egyig világvállalatot irányítanak.

MTI Karrier

Mennyit keresnek a magyar, a szlovák és a cseh állami vezetők?

A magyarországi állami szféra vezetőinek átlagbére, illetve jutalmai is magasabbak, mint szlovák és cseh kollégáiké, ugyanakkor a magánszférát is figyelembe véve a magyar menedzserek az utolsó helyen állnak - derül ki a Merces munkaerő-piaci vállalat felméréséből.

És akkor rájöttünk, vannak nagyobb bajok is a koronavírusnál

És akkor rájöttünk, vannak nagyobb bajok is a koronavírusnál

Okosodnak a gyárakban a gépemberek, és ebből az emberek is profitálhatnak

Okosodnak a gyárakban a gépemberek, és ebből az emberek is profitálhatnak

Gigantikus jármű haladt Tiszaújvárosnál

Gigantikus jármű haladt Tiszaújvárosnál