szerző:
eduline.hu
Tetszett a cikk?

Utalás sincs az ingyenes érettségire az új közoktatási törvény tervezetében, a dokumentumban mindössze annyi áll, hogy a kormányhivatalok a szóbeli és írásbeli vizsgák után külön díjat szedhetnek.

A jelenleg hatályos közoktatási törvény pontosan meghatározza, ki érettségizhet ingyen, és kinek kell fizetnie a vizsgáért. Ahogy arra a Közoktatás-politikai Tanács diákoldala rámutatott: mivel az új jogszabályból kimaradt az ingyenességre vonatkó rész, nincs biztosíték arra, hogy a vizsgát két-három év múlva sem teszik fizetőssé.

A cikk folytatását az Eduline oktatási oldalon olvashatja el.
eduline.hu Karrier

Sikerült botrányok nélkül megúszni a 2011-es érettségit

Befejeződött a 2011-es érettségi időszak: idén sem árvíz, sem bombariadó nem zavarta meg a májusi és júniusi vizsgákat. Bár a németérettségi egyik feladata a diákok szerint megoldhatatlan volt, a történelemteszt hivatalos megoldásán pedig kénytelen volt változtatni az Oktatási Hivatal, évek óta nem ment olyan simán az érettségi, mint idén.

Szabó Fruzsina Karrier

Alaposan átszabná az érettségi rendszerét Hoffmann Rózsa

Visszatáncolt a kötelező természettudományi érettségi bevezetésétől az oktatási államtitkárság: a nyilvánosságra hozott közoktatási koncepcióban a korábbi ígéretekkel ellentétben szó sincs kötelező fizika-, kémia- és biológiavizsgáról. Kérdés, hogy mi lesz a kétszintű érettségivel, az államtitkárság ugyanis egységes feladatsorokról ír, miközben a diákok jelenleg kétféle teszt közül választhatnak. Az már most biztos, hogy a kettest nehezebb lesz megszerezni.

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton