szerző:
Kutasi Judit

Minél idősebb egy álláskereső, annál tovább tarthat az elhelyezkedés, főleg, ha már elmúlt 35 éves. Kiválasztási szakemberek szerint ugyanis néha még a fiatal munkavállalókat is túl „öregnek” titulálják. Bizonyos iparágakban, például az informatikai, mérnöki területen 35 felett már nem terem sok babér. Helyzetjelentés és elhelyezkedési tanácsok.

Egyre nagyobb hátrány a magasabb életkor a folyamatosan versengő munkaerőpiacon. A munkáltatók az idősebb dolgozókat drágábbnak tartják, így sokukat inkább elutasítják vagy túl sok tapasztalatuk, vagy épp megkopott, nem naprakész tudásuk miatt. Hátrány lehet továbbá, ha nem tudják felvenni a versenyt a gyors technológiai, műszaki fejlődéssel, ez azonban elsősorban az 50 felettiek problémája. Az elhelyezkedés 35 évesen ma legalább 9 hónapra tehető, ami az adott pozíciótól és szinttől függően akár 12-15 hónap is lehet.

„Rendkívül nehéz 35 év felett az elhelyezkedés, szinte mindegy, milyen pozícióról, szakterületről beszélünk. Jelenleg a legkapósabbak a 30 alatti munkavállalók” – mondta el a hvg.hu-nak Horváth Éva, a Jobserver Személyzeti Tanácsadó Iroda ügyvezetője. Az elsősorban mérnökök kiválasztásával foglalkozó szakember azt tapasztalja, hogy már 30-35 között is egyre nehezebb projektvezetői, mérnökség-vezetői, vagy akár igazgatói szintre bekerülni a multinacionális vállalatokhoz, e felett pedig drasztikusan csökken a pályázók esélye. A gyors elhelyezkedésre legfeljebb különleges szaktudással, mint például SAP vagy gépészmérnökök esetében megfelelő informatikai (3D tervezőprogram) ismerettel van lehetőség, valamint műszaki végzettségű minőségbiztosítási szakemberek indulhatnak jó eséllyel.

Horváth Éva szerint a nagy cégek a munkaerő felvételénél több szempontot is figyelembe vesznek: például mintegy 20 százalékkal kevesebbet tudnak fizetni egy fiatalabb szakembernek vagy pályakezdőnek, mint egy idősebb, tapasztaltabb munkavállalónak. A legtöbb munkáltató emellett arra hivatkozik, hogy egy fiatal új munkatársat könnyebben a saját képére tudja formálni. Ezzel szemben 35 felett az emberek már kialakult személyiséggel, határozott véleménnyel rendelkeznek, ami miatt esetleg nehezebben illeszthetők be a multinacionális szervezeti kultúrába.

©
A Jobserver ügyvezetője éppen ezért a 35 feletti pályázóknak – az önéletrajzban és az állásinterjún egyaránt – olyan tulajdonságok, ismeretek kihangsúlyozását tanácsolja, mint a rugalmasság, a komoly munkatapasztalat, a magabiztos idegennyelvtudás vagy a magas szintű informatikai háttérismeret, még ha ezek általánosságnak is tűnhetnek. Érdemes megemlíteni azt is, hogy nem kell a legalapvetőbb dolgokra megtanítani, hiszen tudja, hogyan kell egy szervezeten belül kommunikálni, sikeresen kezelt már munkahelyi konfliktusokat, esetleg tapasztalatának köszönhetően rengeteg problémát, hibát elkerült.

Horváth Éva úgy látja, jelenleg körülbelül a munkáltatók 30 százaléka értékeli csak az életkorhoz kapcsolódó eredményeket, teljesítményt és tapasztalatot. Köztük igen kevés multi található, inkább a magyar tulajdonú cégek, illetve a kisebb vállalkozások dominálnak. A legtöbb multinacionális vállalat ugyanis – a munkáltatók mintegy 70 százaléka – még a felsorolt érvek ellenére is inkább a tapasztalatlanabb, olcsóbb fiatalok mellett döntenek. Az idősebb, egzisztenciával rendelkező álláskeresőknek a szakember ezért azt javasolja, hogy az álláskeresés időszakában alapítsanak saját céget, ahol egy magasabb pozíciót, vezetői tapasztalatot, illetve újabb munkasikereket is fel tudnak mutatni, míg újra sikerül elhelyezkedniük a munkaerőpiacon.

További hasznos tanácsok 35 feletti munkavállalóknak a Jobline Magazinban!

Kutasi Judit Karrier

Ölünkbe hullhat álmaink állása egy jó szakmai bloggal

Ki ne szeretne meggyőzni egy, vagy egyszerre akár több munkáltatót is arról, hogy ő az ideális alkalmazott, akit megéri minél magasabb fizetésért foglalkoztatni? Ebben segíthet egy szakmai blog, amely a kapcsolatépítés mellett a pályázó imidzsének építésére is alkalmas lehet. Összegyűjtöttük a blogolás legfőbb előnyeit.

hvg.hu Karrier

Így törheti meg a jeget az álláskereső az interjún

Tippekből és trükkökből sosem elég, ha egy jó állás megszerzése a cél. A kritikus pont egyértelműen az első találkozó. Tanulmányok is igazolják, hogy az interjúztatók az első percekben eldöntik, eséllyel indulhat-e a pályázó, vagy rögtön elbukik.

Karrier

Újjávarázsolt önéletrajz - négy egyszerű lépéssel

Ígéretes álláslehetőségektől eshet el az a pályázó, akinek nincs elég fantáziája, illetve nem képes időről-időre megújulni. Még azoknak az álláskeresőnek is érdemes felfrissíteniük az önéletrajzukat, akik úgy érzik: egyszer már tökéletes pályázati anyagot hoztak össze.

Kutasi Judit Karrier

Elkerülheti a kirúgást, ha állásból keres új állást

Munkaidőben állást keresni, titokban interjúkra járni, a főnöktől újabb és újabb indokkal elkéredzkedni, beteget jelenteni kockázatos lehet. Milyen hibákat nem szabad elkövetni, ha valaki állásból keres új állást?

Távozik Farkas Ádám az Európai Bankhatóság éléről

Távozik Farkas Ádám az Európai Bankhatóság éléről

Az Aldi és a Lidl nem tart a Brexittől

Az Aldi és a Lidl nem tart a Brexittől

Jött három videó a Huawei Mate 30 Próról, több pletykát is megerősítettek vele

Jött három videó a Huawei Mate 30 Próról, több pletykát is megerősítettek vele

Trump örülhet, mégis őrjöng: csökkentette az irányadó kamatot a Fed

Trump örülhet, mégis őrjöng: csökkentette az irányadó kamatot a Fed

Budapesti gigaépítkezéshez tárgyalnak külföldi partnerrel a jegybanki alapítványok

Budapesti gigaépítkezéshez tárgyalnak külföldi partnerrel a jegybanki alapítványok

„Olyan boldog vagyok” – egy nagyon régi dal újragondolva (videó)

„Olyan boldog vagyok” – egy nagyon régi dal újragondolva (videó)