Ezernél is több középiskolás csapat indul egy pénzügyi-gazdasági versenyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1120 négyfős, 14–20 éves középiskolásokból álló csapat részvételével, október 10-én egy internetes előselejtezővel elindul a harc a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért a PénzSztár nevű, Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen.

"Örömteli, hogy a verseny az ország összes középiskolájának közel egyharmadát mozgatta meg, s emellett két határon túli magyarlakta településről is érkeztek jelentkezések" – közölte a versenyt szervező TAS-11 Kft. ügyvezetője, Kerekes György.

Az október 6-ai határidőig indulási szándékát jelző 1120, egyenként négyfős csapat 325 magyarországi, 2 zentai és 1 székelyudvarhelyi középiskolából került ki. A legtöbb, 195 csapat budapesti, míg Pest megyéből 93-an, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből pedig 73-an regisztráltak. 

A kétfordulós, október 10-én és 17-én megrendezendő internetes előselejtezőn dől el, hogy területi alapon, Budapestről és a 19 megyéből melyik öt-öt – összesen száz – legjobb csapat kerül be a fővárosban és a megyékben november 7-én sorra kerülő selejtezőbe. Az ott elért eredmények alapján 28 csapat mehet tovább a 7 magyarországi régióban november 21-én lebonyolítandó, 4-4 csapatos regionális középdöntőbe: a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett. Innen a legjobb 7 csapat jut tovább a december 5-ei budapesti, országos elődöntőbe, amelynek legjobb 4 csapata mérkőzik meg a december 19-ei országos döntőben.

Nemcsak a győztesek és felkészítő tanáraik kapnak értékes díjakat, nyereményeket, hanem a további 2–8. helyezettek és tanáraik is, a versenyt támogató társaságok jóvoltából. A díjak, nyeremények listája a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen olvasható.

"A takarékszövetkezetek tudatosan építik a jövőbeni ügyfélkörüket: az általános iskolásoknak takarék matricát kínálnak, a középiskolásoknak pénzügyi oktatást nyújtanak" – indokolta a fő, gyémánt fokozatú támogatók egyike, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezetője, Varga Antal, miért tekintették szívügyüknek a Magyarországon eddig páratlan verseny anyagi feltételeinek előteremtését.

"Számomra ez személyesen is nagyon szimpatikus kezdeményezés, mert négy, 8 és 18 év közötti gyermek apjaként látom, hogyan tanulnak meg szülői segítséggel bánni a zsebpénzzel: ami a fagyizással kezdődik, a »gyűjtök egy kerékpárra, gyűjtök egy pianínóra« tervekkel folytatódik, majd előbb-utóbb a »lakásra gyűjtök« tervekbe torkollik. Ez pedig már a mi területünk" – közölte a szintén gyémánt fokozatú támogató Fundamenta-Lakáskassza stratégiai és fejlesztési igazgatója. Nagy Ernő hozzátette: "Stratégiánknak megfelelően kiemelten szeretnénk nyitni a fiatalok irányába, ehhez pedig kiváló lehetőség a PénzSztár."

"Társaságunk és személyesen én magam is örömmel állunk egy olyan hiánypótló kezdeményezés mögé, mint a PénzSztár, mivel ez a verseny ötvözi a tradicionális és a modern pénzügyi szemlélet elemeit. Fontos számunkra a „biztosítás = öngondoskodás” elvének széles körű megismertetése, mindezt játékos formában átadva a tudásra vágyó fiataloknak" – jelentette ki az arany fokozatú támogató SIGNAL Biztosító elnök-vezérigazgatója, Kálózdi Tamás.

A verseny médiatámogatója a HVG és az eduline.hu, ahol a verseny honlapja mellett folyamatosan jelennek meg információk az egyes fordulók eredményeiről