Acélos nyereség, acélos esés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az egy esztendővel korábbinál, és a várakozásoknál is szebb számokat tett közzé szerdai gyorsjelentésben a világ...

Az egy esztendővel korábbinál, és a várakozásoknál is szebb számokat tett közzé szerdai gyorsjelentésben a világ vezető acélgyártója, a luxemburgi bejegyzésű ArcelorMittal. A társaság kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 52 százalékkal 2,58 milliárd dollárra emelkedett.

Szakértők számítottak ugyan a profit növekedésére, ennél azonban kisebb mértékű javulást vártak: a Bloomberg 20 elemző megkérdezésével összeállított konszenzusa 2,39 milliárd volt. Adózott soron is növekvő eredményekről számolt be a társaság: az 1,07 milliárd dollár bő másfélszerese a tavalyi 640 milliónak.

Az első negyedéves gyorsjelentés közzétételével egy időben a cég vezetése a következő három hónapra vonatkozó prognózisom is javított. A mostani előrejelzés szerint az április és június közötti három hónapban 3-3,5 milliárd dollár között lehet az EBITDA, ami nagyjából megfelelne az elemzők várakozásainak is (a Bloomberg konszenzusa 3,21 milliárd). A harmadik negyedévben aztán – szezonális okokból – csökkenhet az eredmény, a várt visszaesés mértékéről azonban egyelőre nem nyilatkoztak a cégnél.

A jó hírek ellenére a befektetők nem voltak maradéktalanul elégedettek: kora délután az ArcelorMittal papírjai 1,7 százalékos mínuszban forogtak az amszterdami tőzsdén.

Ecoline

 

Hozzászólások