Tőzsdére készül az Orangeways

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cégformájának megváltozását és tőkeemelést jelentett be a Fővárosi Cégbíróságon az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt, amely a belátható jövőben részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalát tervezi a budapesti parketten - közölte a társaság.

Az átalakulással az Orangeways Holding nemzetközi regionális expanzióját, a szolgáltatás minőségének javítását és a tőkebevonás feltételeinek megteremtését szeretnék segíteni - idézte a közlemény Kovács Miklós vezérigazgatót.

A cégbírósági bejelentést megelőzte az Orangeways Magyarország Zrt., az Orangeways Dél-Alföld Kft. és az Orangeways City Kft. tevékenységének "optimalizálása" - közölte a társaság. Ezt követte a az Orangeways Magyarország Zrt. cégértékelése, amelyet az American Appraisal Hungary Kft. végzett el.

A globális hálózatba tartozó független vagyonértékelő vállalkozás magyar szakértői a társaság vagyonát – eszközállományát, értékesítési szervezetét és árbevételét – 2,4 milliárd forintra értékelték. Az Orangeways Magyarország Zrt. a két másik Orangeways Kft-vel közösen betagozódott a közelmúltban a West Block Ltd által 110 millió forinttal alapított Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt -be.

A túlnyomórészt a menedzsment által birtokolt társaság közgyűlésén a tulajdonosok döntöttek arról, hogy részesedésüket apportálják a Orangeways Közlekedési Hálózatok Holdingba, amelynek tőkéje ezzel 2,5 milliárd forintra nőtt. A tranzakció előkészítését pénzügyi tanácsadóként a Magyar Szakértői Holding Kft. könyvvizsgáló cég végezte el. A folyamatban választott könyvvizsgálóként az Audit Service kft. működött közre.

A működését Nyrt.-ként folytató társaság még ebben az évben további tőkebevonásokat tervez, ehhez megteremti működésének az értékpapírpiacokon megkövetelt átláthatóságát - fogalmazott a közlemény.

Az alaptőke-emeléssel az Orangeways Közlekedési Hálózatok Nyrt. megteremtette a magyarországi busztársaságok versenypiacán a működés és az expanzió legstabilabb pénzügyi hátterét, kapitalizációja pedig a harmadik legerősebb a teljes hazai buszos ágazatot tekintve.

A távolsági buszközlekedéssel foglalkozó, évi 300 ezer utast szállító Orangeways Holding a jövőben kiterjeszti szolgáltatásainak hatósugarát a közép-európai régióban, és aktív résztvevőjévé kíván válni a magyarországi közösségi buszközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatoknak - írták. A társaság fejlesztési terveit banki finanszírozás nélküli eszközbeszerzésekre, innovatív szolgáltatások bevezetésére és utasbarát szolgáltatási stratégiára építi.