Hatalmas tornyokat építhet Garancsi a Kopaszi-gáthoz - íme a látványtervek

Hatalmas tornyokat építhet Garancsi a Kopaszi-gáthoz - íme a látványtervek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Iroda- és lakóházak épülnek majd a Kopaszi-gátnál a BudaPart elnevezésű fejlesztés során, amelyről Garancsi István milliárdos vállalkozó ingatlanfejlesztő cége most látványterveket is közzétett.

A Kopaszi-gátnál és a terület közelében budapesti léptékkel mérve óriási lakóházak és irodaingatlanok épülnek majd - derült ki a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. közleményéből.

©
©

A cég szerint a beépítési koncepció megalkotására az Adept dán várostervező irodát kérték fel. És bár a beruházás területének jelentős része közpark vagy vízfelület, a társaság azt ígéri, hogy "a közpark továbbra is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd", a lakó- és irodaövezetet pedig az eddig használaton kívüli területeken alakítják ki.

©
©

A XI. kerületi területet is magába foglaló 56 hektárt birtokló cég január elején került Garancsi István egyik cégének, a Market Asset Management Kft-nek a tulajdonába. A terület megvásárlásához az állami Eximbank 52 millió eurós, azaz 16,5 milliárd forintos hitelt nyújtott, nemrégiben a kormány pedig kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, ami nagy könnyebbséget jelent a fejlesztőnek az engedélyezési eljárásokban.

Orbán Viktor és Garancsi István, a Videoton tulajdonosa egyébként jól ismeri egymást, Garancsi például a múlt pénteki, Elefántcsontpart elleni válogatott focimeccsen egy igen illusztris társaság tagjaként közösen szurkolt a kormányfővel a VIP-páholyban.

©

Az ingatlanfejlesztést végrehajtó Property Market Kft. áprilisban azt is közölte, hogy a projektbe tulajdonostársként bevonta a katari hátterű Constellation Hotels Holdings Ltd. céget, amelynek portfoliójában az akkori közlemény szerint számos európai és USA-beli ötcsillagos szálloda és irodaépület található.