Már Dél-Amerikából is jönnek a Design Terminál mentorprogramjába

Már Dél-Amerikából is jönnek a Design Terminál mentorprogramjába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olaszországból és Chiléből is Budapestre költözik egy-egy startup vállalkozás, hogy részt vegyen a Design Terminál legújabb mentorprogramján.

A Design Terminál (DT) ősszel induló mentorprogramjába tíz csapat került be. Köztük van a kisiskolások kreatív oktatását segítő Kuvik, a vakok és gyengénlátók okosszemüvegét fejlesztő EVA, a belföldi turizmust népszerűsítő Hiker Nations és a családok gyors és hatékony egészségügyi ellátását lehetővé tevő Gyermek SOS is. A program iránti növekvő érdeklődést jelzi, hogy az Openmondo és az Unlock Spaces személyében ezúttal már Olaszországból és Chiléből is Budapestre érkezik egy-egy startup.

A cégek intenzív vállalkozásfejlesztő programban vesznek részt, ami számukra teljesen ingyenes. Sőt, néhányan ösztöndíjban is részesülnek és mindannyian bemutatkozhatnak egy-egy külföldi szakkiállításon. A négy hónapos program végére a cégek készen állnak majd a nemzetközi piacra lépésre és akár egy saját befektető fogadására is. A csapatokról részletesen a DT oldalán olvashat.

A Design Terminál folytatja, csak más szervezeti formában

Nem szűnik meg a nonprofit designközpont.

Hozzászólások