Eldőlt a Mediaworks sorsa? Budapesten tárgyalt Heinrich Pecina

Eldőlt a Mediaworks sorsa? Budapesten tárgyalt Heinrich Pecina

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Piaci hírek szerint egy-két napon belül bejelenthetik, hogy gazdát cserél a megannyi megyei lap, illetve több magazin mellett a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks.

A Népszabadság sorsáról írott eddigi cikkeinket itt elolvashatja.

Kedd délelőtt több forrásból is úgy értesültünk, hogy Budapesten tartózkodik a Mediaworks tulajdonosa, a Vienna Capital Partners több vezetője. Voltak, akik állították, hogy köztük volt a VCP-t vezető Heinrich Pecina is, akit végül délután a hvg.hu munkatársa is felfedezni vélt egy budai irodaháznál.

Arról az épületről van szó, amelyben a többi között a Magyar Olimpiai Bizottság is székel, itt van a Koreai Kulturális Központ, de itt van a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper is. Munkatársunk az épület teraszán látta az iroda egyik vezető munkatársát, aki 2016. október 7-én például ellenjegyezte a Mediaworks egyik igazgatósági tagjának aláírási címpéldányát. De ugyancsak az épület teraszán fedeztük fel Christian Fischer VCP-partnert is.

Azt, hogy a megbeszéléseken valóban a Mediaworks értékesítéséről esett-e szó, senki sem erősítette meg, ám több forrás is állította: az üzletet szerdán vagy csütörtökön bejelenthetik. A médiapiacon hónapok óta tartja magát a híresztelés, amely szerint a VCP eladni készül a többi között magazinokat, 13 regionális lapot, a Világgazdaságot és Nemzeti Sportot is kiadó Mediaworkst. Több találgatás jelent meg arról is, hogy a lehetséges vevő Mészáros Lőrinchez, Felcsút milliárdos polgármesteréhez is kötődik, ez azonban bizonyosan eddig nem derült ki.

Egymillió embert érint a Népszabadság kiadójának sorsa

Megnéztük, mekkora ajándék lehet a kormánynak az, ha valóban Fidesz-közeli kezekbe kerül a tizenhárom megyei lapot is birtokló Népszabadság-kiadó, és ha a Class FM helyén is egy kezesebb adó lesz hallható.