Csányiék a csúcson, a család megelőzte a műtrágyamilliárdost

Csányiék a csúcson, a család megelőzte a műtrágyamilliárdost

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes harmadszorra állította össze a legnagyobb magyar családi vállalkozások listáját.

Az OTP vezér Csányi Sándor családja lett az első a Forbes magazin most megjelenő listáján, a többek között a Bonafarm csoportot, a KITE Zrt.-t és az MCS Vágóhíd Zrt.-t magába foglaló céges birodalmat 113,4 milliárd forintra értékelte a lap.

Kiemelik, hogy az agrárbirodalom rendületlenül terjeszkedik, a következő évtizedben mintegy százmilliárd forintot fektetnének be. A magyar gazdák jelentős részét elérő agrárintegrátor, a KITE Zrt. korábbi megszerzésével a csoport még jobban megerősítette szerepét az agráriumban, a mohácsi vágóhíd már 75 százalékos kapacitással üzemel.

A második helyre Felcsuti Zsolt futott be, a hozzá köthető MPF Holding jelenleg 112,4 milliárd forintot érhet. A csoport magyar és kínai gyárai ontják a csiszolószerszámokat, a portfóliót Felcsuti bővítette is, felvásárolta például a patinás FÉG-et is, de vegyipari érdekeltsége is van.

A dobogó harmadik fokán Bige László és családja áll, a Nitrogénművek nevével fémjelzett vállalatbirodalom 73,4 milliárd forintot érhet jelenleg. A műtrágyában utazó Bige tavaly még első volt, de egyre keményebb piaci versenyben működik, és nagy kérdés, hogy a fejlesztései után mekkora dobásra lesz képes a vállalatcsoport külföldön.

Hozzászólások