szerző:
HVG

A történet az izsáki polgármester vadászházáéra emlékeztet.

Uniós támogatásból két házat is felépített a budapesti iparkamara elnöke, Krisán László a felkapott etyeki szőlőhegyen, ám mintha a kötelező fenntartási időszakban sem akarna túl nagy üzletet csinálni a vendéglátóhelyekből. A szálláshelyeknek nincs honlapja, a turisztikai oldalak sem dobják fel.

Pedig a két épület felépítésére Krisán két cége 2013 és 2015 között több mint 70 millió forint uniós és állami támogatást kapott, igaz, erről a helyszínen semmilyen tábla nem tanúskodik, pedig a dotáció feltétele ez is.

A történet az izsáki polgármester vadászházáéra emlékeztet, amelyben Mondok József magát szállásolta el, és az uniós átmogatási cél ellenére nem nagyon hagyott lehetőséget arra, hogy ismerősein kívül más is élvezze a vendéglátásra szánt épület komfortját. Az izsáki vadászház is az EU vidékfejlesztési alapjából kapott támogatást, épp úgy, mint Krisán László cégei.

Az üzletembert ráadásul tavasszal éppen a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjeként választották meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, hogy végre rendet tegyen a köztestületnél, ahol több százmillió forint veszteséget mutattak ki a korábbi évek gyanús gazdálkodása miatt.

Krisán László ügyleteiről a HVG csütörtökön megjelenő számában olvashat.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!