A négynapos ünnep alatt is tud vásárolni, mutatjuk, hol

A négynapos ünnep alatt is tud vásárolni, mutatjuk, hol

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azért aki el akarja kerülni a csütörtöki tolongást, jobban teszi, ha ma megvesz mindent.

Nem árt sietnie annak, aki még nem vette meg a húsvéti sonkát, tojást és az ünnep más kellékeit. A nagypéntek tavaly óta ünnep, így módosul az üzletek nyitva tartása is.

Az alapszabály szerint a boltok csütörtökön a rendes hétköznapi (esetleg hosszabbított csütörtöki) rend szerint tartanak nyitva, pénteken pedig minden zárva lesz.

A nagy üzletláncok csütörtökön és szombaton a rendes nyitvatartási idővel üzemelnek. Azoknál a Tesco boltoknál azonban érdemes sietni, amelyek este tíznél tovább, netán nonstop nyitva tartanak. Csütörtökön és szombaton ugyanis ezek az üzletek is bezárnak este tízkor, szombaton és az ünnepet követő kedden pedig reggel hatkor nyitnak csak ki.

Szombaton az üzletek többnyire a szombati nyitva tartást veszik figyelembe. Ennek elsősorban a piacokon van jelentősége, amelyek – legalábbis a fővárosban – kora délutánig várják a vásárlókat. A legtovább, 16 óráig a Fehérvári úti csarnok tart nyitva, ez egyébként az egyetlen piac, amelyik nagypénteken és húsvét két napján is (7-14 óra között) kinyit.

A három ünnepnapon is kinyithatnak az éjjel-nappali üzletek, ezeknél azonban érdemes tájékozódni, hiszen elképzelhető, hogy valamelyik napon zárva tartanak majd. Biztosra vehető a nyitva tartása viszont a benzinkutak mellett működő üzleteknek. Az OMV és a Lukoil több kútjánál Spar-üzletet találhatunk – bár kétséges, hogy az ünnepi nagybevásárlást ezekben az üzletekben le tudjuk zavarni.

Hozzászólások