szerző:
hvg.hu

A GQ szinte tényként ír arról, hogy a világ egyik legeredményesebb teniszezője hosszú idő után szerződést bont a már szinte hozzánőtt Nike-val.

A svájci teniszezőt a lap cikke szerint a japán Uniqlo nevű ruhamárkát gyártó cég csábítja, sőt, gyakorlatilag tényként írnak arról, hogy Federer kész szerződést bontani a mostanra vele szinte eggyé vált Nike-val.

A GQ azt írja, a világsztár igen komoly, 300 millió dolláros ajánlatot kapott, amit 10 év alatt fizetnének meg neki a japánok. A hazai viszonylatban nagyjából 79 milliárd forintnak megfelelő összegért cserébe Federernek a Uniqlo ruháit kellene viselnie, és természetesen a cég által megjelölt reklámkampányokban is részt kellene venni, arccal és névvel együtt.

A szerződés érdekes része, jegyzi meg a GQ, annak időtartama, ugyanis a most 36 éves svájci a lejártakor több mint valószínű, hogy már nem fog játszani, a japánoknak azonban így is megérheti. Hiszen egy olyan arc ismertsége, mint amilyen Federeré is, évtizedek múltán sem fog megfakulni. Ennél nagyobb reklámot pedig egy vállalat sem kívánhatna magának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!