szerző:
hvg.hu

Akadhat még érték a Quaestor-csoport néhány cégénél, erre utal legalábbis, hogy új szereplők jelentek meg a vállalatoknál, és az egyik cég milliárdos adóssága el is illant.

A bűnügyi zárlat ellenére új szereplők jelentek meg a Quaestor-csoport két cégénél. A tulajdonosok lemondtak a végelszámolásról, saját vezérigazgatót választottak a kijelölt végelszámoló helyett, és a tulajdonosi szerkezetet is módosították. A Quaestor-cégek felszámolói üzletrészek, részvények értékesítéséről is dönthetnek, és akkor a maradék vagyon az új tulajdonosé lehet, méghozzá akár adósság nélkül – olvasható az e heti HVG Cégvilág rovatában. A céghírekből az is kiderül:

  • Weiss Manfréd egykori palotájával segítették ki Tiborcz István üzleti törekvéseit,
  • kikötőüzemeltetéssel és ingatlankezeléssel foglalkozó céget jegyeztetett be Révfülöpön Kálomista Gábor,
  • egy újonnan alapított ingatlanfejlesztő céggel megkezdődhet a budai Várnegyed egykori jegybanki óvóhelyét rejtő épület átalakítása az MBN kutatóközpontjává,
  • második telephely üzemeltetésébe kezd a társasjátékok fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó Gémklub-cégcsoport,
  • 7kert néven új vendéglátós céget alapított az Ötkerben, a Fröccsteraszban, a 4BRO-ban vagy az egykori Tip Top Bárban is érdekelt vállalkozók.

Olvasson a részletekről bővebben az e heti HVG Cégvilág rovatában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok

Sárkányölő George Clooney kávéval értelmezi újra a Trónok harcát

Sárkányölő George Clooney kávéval értelmezi újra a Trónok harcát

Kilép a Jobbikból a frakcióból kizárt Volner János

Kilép a Jobbikból a frakcióból kizárt Volner János

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak