szerző:
hvg.hu

Visszavonta a Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciójára kiírt nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Áprilisban tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben a Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciója elkészítéséről szóló nyílt közbeszerzést a NIF, de tegnap visszavonta azt – szúrta ki a Napi.hu. Az indoklás a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára hivatkozik, amely szerint az ajánlattételi idő lejárta előtt a felhívás visszavonható. Az eredeti felhívásban viszont az ajánlatok benyújtási határideje május 16. 11 óra volt, vagyis régen túl vagyunk rajta.

Az eredeti felhívás szerint jelentős fejlesztések zajlottak volna: a vasútiak között szerepel a Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely-vonal szűk keresztmetszetének kiváltása, a vonal villamosítása és a központi forgalomirányítás kiépítése. Az első ütembe a Szabadbattyán–Balatonfüred közötti szakasz tartozik, a déli parton Lepsénytől Balatonszentgyörgyig a korszerűsítés nagyrészt elkészült, itt a kiegészítő munkákra kellett volna koncentrálni. Javítani kellene a Fonyód–Kaposvár-vasútvonal állapotán, és a listán szerepel a balatoni vasútállomások korszerűsítése is, valamint a MÁV START 9 motorvonatot vásárolna.

A közúti fejlesztések között szerepelt a Zalaegerszeget Keszthelyen át az M7-es autópályával összekötő R76-os jelű gyorsút megépítése. A kerékpáros fejlesztések része lenne a balatoni bringakör bezárása, a Budapest–Balaton-kerékpárút megépítése, és egy kerékpáros kölcsönzőrendszer létrehozása. A légi közlekedés kapcsán feladat a Hévíz-Balaton Airport légijárat forgalmának növelése és a kapcsolódó Sármellék-Zalavári iparterületek fejlesztése volna. A vízi közlekedés fejlesztésébe tartozik a Badacsony–Fonyód-kompjárat megvalósítása, valamint a BAHART Zrt. kikötőfejlesztései.

A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) akarta finanszírozni a NIF.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hatalmas "szellemgalaxist" találtak a csillagászok a Tejútrendszer köde mögött

Hatalmas "szellemgalaxist" találtak a csillagászok a Tejútrendszer köde mögött

Még mindig nyomoznak az úszószövetségnél a Bienerth-éra kétes ügyei miatt

Még mindig nyomoznak az úszószövetségnél a Bienerth-éra kétes ügyei miatt

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Merkel is közös európai haderőt akar

Merkel is közös európai haderőt akar

Holografikus 3D-s szemüvegben dolgozhatnak a debreceni BMW-gyárban

Holografikus 3D-s szemüvegben dolgozhatnak a debreceni BMW-gyárban

Szívmelengető fotókkal búcsúznak a szuperhősök Stan Lee-től

Szívmelengető fotókkal búcsúznak a szuperhősök Stan Lee-től