szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hoppon maradt több ezer igénylő, karbantartási munkákra hivatkozva nem indult el az Otthon Melege program mára meghirdetett pályázatbeadása.

Hiába lehetett volna ma beadni a pályázatokat Budapesten és Pest megyében, nem működik az Otthon Melege program weboldala. Azokat, akik ma adnák be a pályázatokat, csak egy rövid üzenet fogadja:

Tisztelt Pályázók! Mai napon az ELMŰ-ÉMÁSZ karbantartási munkálatai miatt áramszünet lesz, ezért a közép-magyarországi régió lakosai részére a pályázatbeadás egy későbbi időpontban lesz lehetséges. Együttműködésüket köszönjük!

A közép-magyarországi régióban elvileg ma 10-től 14 óráig lehetett volna beadni pályázatokat. Több olvasónk is jelezte: amikor percekkel a 10 órás nyitás előtt megpróbáltak belépni, már az az üzenet fogadta őket, hogy lezárult a pályázati időszak, az időpontot pedig átírták 18-ára, vasárnapra. 10 óra után valamivel már az áramszünetről szóló értesítés volt kint a weblapon.

©

Negyed 12-kor aztán az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményt adott ki arról, hogy szerdán nyílik meg az Otthon Melege Program utolsó fordulója. Nem sokkal később már ugyanez a szöveg fogadta azokat is, akik a honlapon próbáltak volna pályázni.
 
Mint írták, "technikai okok miatt megváltozik az Otthon Melege Program utolsó fordulójának időpontja". A pályázatbenyújtás új időpontja 2018. november 21-e. azaz szerda, 16:30 és 20:30 között.
 
A változás oka, hogy a közép-magyarországi régióban a mai napon is áramszünettel járó karbantartási munkálatokat végez az ELMŰ-ÉMÁSZ - írták. Így vannak olyan területei a régiónak, ahol az adott időszakban a pályázók nem tudják használni számítógépeiket. A pályázatbeadás ezért egy későbbi időpontban lesz lehetséges annak érdekében, hogy senkit ne érjen hátrány.

Arra, hogy miért nem tudták korábban, hogy karbantartás lesz, egyelőre nincs válasz. Az ELMŰ-ÉMÁSZ honlapja szerint az érintett időszakban Budapesten a Belvárosban, Józsefvárosban, a Hegyvidéken, Csepelen és Budafokon terveznek több helyen is karbantartást, vidéken pedig Budakalászon, Csömörön, Kóspallagon, Márianosztrán, Nagybörzsönyben, Pomázon és Tóalmáson dolgoznak a karbantartók.

Azt több olvasónk is elpanaszolta: az ügyfélszolgálat eközben nem elérhető. Egyikük arról számolt be: megpróbált másodpercre pontosan 10:00-kor belépni, majd egy percig nem történt semmi, utána a rendszer jelezte, hogy a pályázat lezárult. Amikor túl az első sokkon újra próbálkozott, akkor már az oldal egésze lefagyott. Másnak már 5 perccel 9 előtt előugrott az üzenet, hogy nem is érdemes ma próbálkozni, mert tegnap volt a pályázat. Volt, aki arról írt: "Pályázatokkal foglalkozom, pontosan tudom, hogy működik a dolog, és már 10 perccel a rendszernyitás előtt startra készen álltam a gép előtt. Hiába. Meg sem nyílt a rendszer".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Brazíliában robbant a vírusbomba, és globális hatásai lehetnek

Brazíliában robbant a vírusbomba, és globális hatásai lehetnek

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot