Egy cég alá szervezte agrárérdekeltségeit a Mészáros család. Ha a nemrég megszerzett Mezort csoportot is beszervezik, akkor elérik Csányi Sándor harmincezer hektáros birtokának méretét.

Talentis Agro Holding néven boronálják össze a korábban már Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségében levő agrárcégeket, ezzel összesen egy tizenhárom ezer hektáros terület kerül a volt felcsúti polgármesterhez- tudta meg az Agroinform. Friss szerzemény a Simicska Lajostól Nyerges Zsolthoz, majd onnan Mészárosékhoz landoló Mezort Zrt, ezek a Nyugat-Dunántúli cégek, ha szintén bekerülnek a holdingba, akkor nagyjából harmincezer hektár lesz a kezükben. Így akkora terület tartozik majd Mészárosékhoz, mint amennyi Csányi Sándor agrárbirodalmát adja ki.

A földárveréseken is jól bevásárolt a Mészáros család, akkor még ügyeltek a maximum 300 hektáros limitre, együtt így is 1391 vásároltak meg a földárveréseken. Aztán lassan több agrárcégbe is bevásárolták magukat, csak néhányat megemlítve, a Hidashát Zrt, a Csabatáj Zrt, az Agrosystem Zrt. A holding alá vitték most a Vért Vadászati Kft-t, az Aranka Malom Kft-t és a Kunhalom Kft-t is, a Mezort Zrt egyelőre nem került be a csoportba.

Csányi Sándor a közelmúltban megvásárolta a Hungerit Zrt-t Szentesen, hamarosan épülhet az új Pick gyár is, a Mohácsi Vágóhid már beindult. Még 2016 novemberében jelent meg az a kormányrendelet, amely a mintagazdaságokról szól, ebben már az ezeknek adható kedvezményekről is szó esik. Szakmai körökben úgy vélik, hogy ezek köré integrálódhatnak majd a hazai agrárvállalkozások. Az Alaptörvényben az áll, hogy a mezőgazdasági termelés integráltan működik, egyelőre ez, bár a tervezet készen van, még nem került a parlament elé.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan a BKK új vezetője

Megvan a BKK új vezetője

Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Budapest az európai sportfőváros, el is megy rá 200 millió forint

Budapest az európai sportfőváros, el is megy rá 200 millió forint

Nagy tűz van a IX. kerületben, több tűzoltó is a helyszínre tart

Nagy tűz van a IX. kerületben, több tűzoltó is a helyszínre tart

Az olasz Öt Csillag Mozgalom vezetője szerint Franciaország gyarmatosító politikája okozza a migrációt

Az olasz Öt Csillag Mozgalom vezetője szerint Franciaország gyarmatosító politikája okozza a migrációt