szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közelgő szilveszterre tekintettel húszféle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, három termék gyártóját megbírságolták.

A szakemberek a virslik fehérje-, a zsír-, a nedvesség- és a sótartalmát vizsgálták, az ellenőrzött termékek listáját itt találja (pdf).

Az egyik termék zsírtartalma az előírt határértéket, egy másiké pedig a csomagolásán feltüntetett értéket haladta meg. A harmadiknál a termék fehérjetartalma nem érte el a Magyar Élelmiszerkönyvben előírt szintet – olvasható a minisztérium közleményében.

A fogyasztóvédelmi hatóság a vásárlók megtévesztése miatt bírságot szabott ki, a gyártókat az Élelmiszerkönyv előírásainak betartására kötelezte.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!