szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steven Mnuchin pénzügyminiszter javaslatot tett a kínai árukkal szemben érvényben lévő vámok enyhítésére – állítja a The Wall Street Journal.

Nevük elhallgatását kérő források szerint Mnuchin a vámok enyhítésével szeretné a felpörgetni a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásokat, de nem tudni, javaslata az összesre, vagy csak néhányra szól. További cél, hogy elnyerjék Kína támogatását a hosszabb távú reformok ügyében.

A helyzetet nehezíti, hogy az amerikai oldalon nincs egység ebben a kérdésben. Az USA kereskedelmi főképviselője, Robert Lighthizer nem ért egyet a pénzügyminiszterrel, és úgy véli, bármilyen enyhítés a gyengeség jele. Bár Trump és főtanácsadó veje, Jared Kushner eddig Lightizert támogatta ebben a kérdésben, a lap szerint most mindenképpen megállapodást akar a kínaiakkal.

A tárgyalásoknak március elseje előtt révbe kell érniük, akkor ugyanis 200 milliárd dollár értékű kínai áru vámtarifája ugrana 25 százalékra a jelenlegi 10 százalékról, ez az amerikai importőröknek és a kínai gazdaságnak is jelentős kárt okozna.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Joe Biden választása –  Kamala Harris, a női Obama

Joe Biden választása – Kamala Harris, a női Obama

Ed Sheeran apa lesz

Ed Sheeran apa lesz