szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez volt az utolsó alkalom, hogy jóindulatot gyakorolhatott a jegybank, meg is tette.

"Sajnos továbbra sem tudunk 7 millió forintnál nagyobb összeget kifizetni" – ezt közölték pénteken az NHB Bank ez iránt érdeklődő ügyfelével a budapesti, Akadémia utcai fiókban, írja az mfor.hu.

Mint megírtuk, decemberben alkalmazott azonnali intézkedéseket a jegybank az NHB Bankkal (Növekedési Hitel Bank Zrt.) szemben, miután a pénzintézetnek likviditási gondjai támadtak. Az NHB tulajdonosa az MNB elnökének, Matolcsy Györgynek az unokatestvére, Szemerey Tamás.

Csütörtökön pedig azt a tájékoztatást adta ki a Magyar Nemzeti Bank, hogy újabb 30 nappal, azaz március 18-áig meghosszabbították az NHB banknál elhelyezett betétek kifizetésére vonatkozó korlátozást. A nemzeti bank legfeljebb 90 napra korlátozhatja, vagy tilthatja meg a betétek és más visszafizetendő forrás kifizetését, vagyis kihasználták a maximumot

Ezennel már két hónap alatt nem sikerült rendeznie az NHB likviditási problémáit a jegybanknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon